Білорусь поінформувала: Резніков розповів про понтонний міст через Прип'ять

Білорусь надала Україні інформацію про наведення понтонного мосту через Прип'ять поблизу українського кордону

Редактор стрічки новин
Білорусь поінформувала: Резніков розпові…
Фото: Maxar, cnn.com

У Білорусі запевнили, що будівництво понтонної переправи через Прип'ять відбувалося у рамках російсько-білоруських військових навчань "Союзна рішучість-2022".

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков у Верховній Раді під час години запитань до уряду, передає Depo.ua.

"У нас налагоджений прямий зв'язок між аташе з військових питань (України та Білорусі, - ред.). Ми порушили питання щодо цієї понтонної переправи. І отримали відповідь – запевнення, що це відбувається у рамках навчань і вона буде скоро розібрана. Принаймні таке запевнення ми отримали від білоруської сторони", – сказав очільник Міноборони України.

Він також запевнив, що правоохоронці, які стежать за ситуацією у зоні відчуження, готові до будь-яких сценаріїв подальшого розвитку подій.

"Попри це, наші правоохоронні органи, які забезпечують безпеку та порядок у зоні відчуження Чорнобильської АЕС, абсолютно дбають, про все знають і за всім спостерігають. І до будь-яких сценаріїв готові", – наголосив Резніков.

Нагадаємо, раніше у ЗМІ з'явилися супутникові знімки, які показують будівництво нової дороги та тактичного мосту у чорнобильській зоні відчуження менш ніж за шість кілометрів від кордону з Україною через ключову річку в Білорусі – Прип'ять.

Журналісти CNN, ознайомившись зі знімками супутників, зазначили, що станом на 17 лютого понтонного мосту через Прип’ять вже не було. Джерела видання серед розвідувальних та військових агенцій США повідомили, що вони пильно стежили за спорудженням та деконструкцією цього мосту через загрозу вторгнення російської армії з території Білорусі. Наразі незрозуміло, навіщо зводили цей міст – у межах навчань "Союзна рішучість-2022" чи як підготовку вторгнення до України поблизу Києва.

Читайте також: Радіоактивний напрямок: Понтонний міст через Прип'ять в Білорусі прокладає шлях навколо кордонів України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme