Білорусь засудила українця на три роки за ґратами: МЗС вимагає негайно звільнити його

У Білорусі суд Заводського району Мінська виніс вирок громадянину України Михайлу Ференцю у виді трьох років позбавлення волі

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Білорусь засудила українця на три роки з…
Фото: Слідчий комітет Білорусі

Ференця засудили за "участь у протестах", непокору силовикам, порушенні громадського порядку та псуванні майна. При цьому, у вирок не врахували сім місяців, які чоловік провів у СІЗО.

Міністерство закордонних справ України вимагає негайно звільнити 32-річного чоловіка, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу відомства.

Зазначається, що українець не визнає своєї провини та планує подавати апеляційну скаргу на рішення суду. Водночас білоруський правозахисний центр "Вясна" вже визнав його політичним в'язнем.

"Вважаємо справу Михайла Ференця політично мотивованою, а вирок несправедливим та протиправним. Бездоказове звинувачення та неправове засудження громадянина України є черговими проявами антиукраїнських дій Мінська", – йдеться у повідомленні.

У міністерстві зауважили, що продовжать захищати інтереси українця усіма доступними засобами. Окрім цього, МЗС закликало владу в Білорусі припинити репресії проти громадян, повернутися на шлях демократичного розвитку країни, звільнити усіх політичних в’язнів та розпочати інклюзивний діалог із залученням усіх верств білоруського суспільства.

Нагадаємо, 16 вересня слідчий комітет завершив розслідування кримінальної справи щодо 32-річного українця. Чоловік, за версією слідства, брав активну участь в акціях протесту у Мінську в серпні та вересні 2020 року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme