Більшість законів у Раді було ухвалено голосами "слуг", "Довіри" та "Голосу", – КВУ

За два роки роботи парламенту дев’ятого скликання більшість законів ухвалили голосами фракцій "Слуга народу", "Голос" і депутатської групи "Довіра"

Журналіст стрічки новин
Більшість законів у Раді було ухвалено г…
Фото: Скріншот

У Комітеті виборців України уточнили, що, хоча до складу провладної фракції входить 243 депутати, в середньому підтримують ухвалені закони 217 народних депутатів.

Водночас на початку роботи Верховної Ради в середньому "за" голосували 228 народних депутатів монобільшості, передає Depo.ua з посиланням на прес-службу КВУ.

"Серед інших фракцій і груп найчастіше у перші два роки роботи ВР прийняті закони підтримували депутати групи "Довіра" та депутати фракції "Голос". В середньому "за" голосували 70% депутатів "Довіри" (14 осіб) та 62% депутатів "Голосу" (12 осіб)", – розповіли у комітеті.

Серед інших фракцій та груп показники підтримки ухвалених законів є нижчими. В середньому у перші два роки роботи "за" голосували:

  • 54% депутатів "Європейської солідарності";

  • 53% позафракційних;

  • 48% депутатів групи "Партія "За майбутнє";

  • 46% депутатів ВО "Батьківщина".

"Майже не підтримували прийняті закони депутати "Опозиційної платформи — За життя" – в середньому голосували "за" лише 21% депутатів фракції. Підтримка рішень Ради депутатами ОПЗЖ суттєво знизилася після того, як у лютому 2021 року РНБО було введено персональні санкції проти Віктора Медведчука", – додали у КВУ.

Зазначимо, що з 29 серпня 2019 року, Верховна Рада ухвалила 552 закони.

КВУ про Раду дев"ятого скликання

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, хто з депутатів пропустили 90% голосувань у Раді. Йдеться про 12 народних депутатів, серед яких – Дубінський та Рабінович.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme