Битва рейтингів: Порошенко практично наздогнав Зеленського

Протягом першого місяця року рейтинг опозиційного політика й лідера "Європейської Солідарності" Петра Порошенка значно зріс 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Битва рейтингів: Порошенко практично наз…
Фото: petroporoshenko / Instagram

Станом на 24 січня на майбутніх президентських виборах за Порошенка готові проголосувати майже стільки українців, скільки й за чинного президента України Володимира Зеленського.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на опитування Київського міжнародного інституту соціології. 

Якби вибори президента України відбувалися наступної неділі, за Зеленського проголосували б 17,4% серед усіх респондентів і 23,5% серед тих, хто визначився з вибором.

З незначним відривом іде лідер опозиції Петро Порошенко. За нього готові віддати голоси 15,5% усіх респондентів і 20,9% серед тих, хто визначився з вибором.

У порівнянні з груднем 2021 року серед респондентів, які визначилися з вибором, підтримка Порошенка зросла з 16,7% до 20,9%. 

За словами соціологів КМІС, різниця у підтримці цих кандидатів у межах статистичної похибки, тобто формально вони "ділять" перше місце. 

Друге місце посіла Юлія Тимошенко із результатом у 8,8% голосів. Далі йдуть Ігор Смешко (7,1% і 9,6%) та Юрій Бойко (6,9% і 9,3%).

Президентський рейтинг КМІС

Нагадаємо, за рік українців, які розчарувались у Зеленському, стало на 17% більше. Крім того, чинний президент України другий рік поспіль очолює рейтинг "розчарування року".  

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme