Порошенко наздогнав Зеленського у президентському рейтингу, – соціологія

П'ятий президент України Петро Порошенко у другому турі президентських виборів випереджає чинного президента Володимира Зеленського
 

Журналіст відділу новин
Порошенко наздогнав Зеленського у презид…
Фото: Скріншот

Володимира Зеленського та Петра Порошенка у другому турі президентських виборів готові підтримати по 50% українців.

Про це інформує Depo.ua з посиланням на дослідження, проведене соціологічною службою Центру Разумкова спільно з Фондом "Демократичні ініціативи" імені І. Кучеріва.

Згідно з дослідженням, якби найближчим часом відбувалися президентські вибори, то у першому турі Володимир Зеленський отримав би 17,5% від усіх опитаних або 24% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме. За Петра Порошенка готові голосувати, відповідно, 11% і 16% опитаних.

У другому турі Петро Порошенко обходить Володимира Зеленського. За Петра Порошенка готові голосувати 50,1% голосів тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме, а за Володимира Зеленського – 49,9%.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова спільно з Фондом "Демократичні ініціативи" імені І. Кучеріва з 17 по 22 грудня 2021 року методом інтерв'ю "обличчям до обличчя" за місцем проживання респондентів. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Нагадаємо, у 2019 році у другому турі президентських виборів Володимир Зеленський набрав 73%, Петро Порошенко – 24%.

13 грудня 2021 року опитування Українського інституту майбутнього показало, що за умови проведення другого туру, Володимир Зеленський виграє у Петра Порошенка з показниками 56% проти 44% серед тих, хто піде та визначився.

20 грудня 2021 року президент Володимир Зеленський очолив антирейтинг українських політиків – кандидатів у президенти, за яких українці у жодному разі не готові голосувати.

Читайте також: Головні події 2021 року в українській політиці

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme