Борис Джонсон заявив, що Росія планує найбільшу війну в Європі з 1945 року

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон впевнений, що план вторгнення Росії в Україну вже почав в деякому сенсі реалізовуватися

Редактор стрічки новин
Борис Джонсон заявив, що Росія планує на…
Фото: Facebook Бориса Джонсона

На думку Бориса Джонсона, Росія готує найбільшу війну в Європі з 1945 року.

Про це він заявив у інтерв'ю для BBC, передає Depo.ua.

За його словами, є всі ознаки того, що російське вторгнення в Україну є неминучим.

"Річ у тім, що за всіма ознаками план вже в якомусь сенсі почався", – зазначив Джонсон.

Видання нагадує, що за останніми підрахунками уряду США, вздовж кордону України, як на Росії, так і в сусідній Білорусі, розміщено від 169 до 190 тисяч російських військових, але ця цифра також включає підтримуваних Росією бойовиків на сході України.

Відповідаючи на запитання, чи вважається, що російське вторгнення все ще буде неминучим, Джонсон відповів: "Я боюся, що докази вказують саме на це".

Прем'єр-міністр Британії також зазначив, що президент США Джо Байден сказав західним лідерам, що розвідка припускала, що російські війська планують не просто ввійти в Україну зі сходу через Донбас, а й з Білорусі та району навколо Києва.

"Я боюся сказати, що план, який ми бачимо, стосується чогось, що може бути справді найбільшою війною в Європі з 1945 року, з точки зору масштабу", – сказав він.

Джонсон попередив, що будь-який конфлікт може бути "кривавим і затяжним", заявивши, що президент Росії Володимир Путін не "бачить попереду катастрофу".

Він зазначив, що Велика Британія і США введуть проти Росії додаткові санкції, включно з припиненням "торгівлі в фунтах і доларах" для російських компаній. Джонсон наголосив, що цей крок "вдарить дуже, дуже сильно".

Британський прем'єр наголосив, що Захід повинен винести урок із захоплення Росією Криму у  2014 році. Він наголосив, що сьогодні не можна допустити, аби Путіну все зійшло з рук. 

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що Заходу потрібна демонстрація єдності, якщо він хоче переконати президента Росії Володимира Путіна уникнути вторгнення в Україну. За словами Джонсона, все ще є шанс стримати Росію від повномасштабного наступу на Україну. Адже, якщо вторгнення станеться, воно "буде катастрофічним".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme