Боррель заявив про готовність всього Євросоюзу до підтримки санкцій проти Росії

Голова дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель повідомив про готовність всіх країн-учасниць долучитися до санкцій проти Росії

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Боррель заявив про готовність всього Євр…
Скріншот

Таку заяву він зробив після обстрілів на Донбасі та пропозицій Держдуми Росії щодо визнання окупаційних адміністрацій "Л-ДНР" незалежними.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на стенограму виступу Борреля на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

"Я щойно прибув з міністерської зустрічі НАТО, де ми говорили про координацію між ЄС і НАТО. Зрозуміло, що ніхто не побачив відведення військ. Але чому ми були свідками, і ми дуже цим занепокоєні – це посилення бойових дій та важких обстрілів на деяких ділянках контактної лінії, точно тієї частини, яку я відвідував на початку січня, і де не було жодної військової активності протягом минулого місяця", – наголосив він.

Боррель зазначив, що бойові дії супроводжуються величезною кількістю дезінформації з російської сторони.

"Якщо до цього додати той факт, що Дума проголосувала за звернення до президента Росії Володимира Путіна щодо визнання незалежності цих двох сепаратистських "республік", весь цей пакет в комплексі збільшує наші тривоги. Звісно, ми дуже занепокоєні", – додав глава дипломатії ЄС.

Він вказав, що Євросоюз готовий до запровадження санкцій проти Росії.

"Ми вже підготували повний пакет санкцій. Ми провели цю роботу. Я був у контакті з США, з усіма близькими за переконаннями країнами, за технічної допомоги Єврокомісії. Ми маємо вже підготовлений дуже жорсткий пакет санкцій. І, як Високий представник, я готовий представити цей пакет Раді ЄС, тому що саме Рада ЄС має відповідальність та спроможність ухвалювати санкції. Від мене залежить представлення цього пакету санкцій, і я зроблю це, щойно це буде необхідним", – резюмував Боррель.

Нагадаємо, у грудні 2021 року "Велика сімка" зробила серйозне попередження Росії через Україну. Країни "Великої сімки" на зустрічі в англійському Ліверпулі заявили, що Кремль чекають серйозні наслідки, якщо Росія вирішить напасти на Україну. Анналена Бербок, нагадавши, що Німеччина з 1 січня головуватиме у "Великій сімці", заявила, що не бачить підстав для повернення до цієї організації Росії.

А 9 лютого міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив думку, що санкції проти Російської Федерації варто запроваджувати вже зараз. Зокрема, за порушення Мінських угод.

13 лютого президент України Володимир Зеленський й голова Європейської ради Шарль Мішель обговорили санкції проти Росії.

Читайте також: Санкції проти ближнього кола Путіна: Як Захід вирішує долю Росії

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme