Британія ініціює новий союз із Україною та Польщею через російську агресію

Міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс анонсувала створення нового союзу з Україною та Польщею на тлі російської агресії

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Британія ініціює новий союз із Україною…
Фото: Pixabay

За її словами, тристоронні зв'язки з Польщею та Україною допоможуть захистити свободу та демократію у Східній Європі.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу уряду Великої Британії.

"Цього тижня Велика Британія оголосила про новий пакет підготовки, підтримки та оборонного озброєння для України, щоб посилити її оборонні можливості. І ми працюємо з нашими партнерами над заходами високого впливу, спрямованими на російський фінансовий сектор та фізичних осіб. Ми також зміцнюємо наше двостороннє партнерство після переговорів на високому рівні в Лондоні в грудні – і ми сприяємо новим тристороннім зв’язкам з Польщею та Україною", – йдеться у повідомленні.

Трасс також закликала усіх союзників активізуватися та продовжувати підтримку України на тлі російської агресії.

"Нам потрібно, щоб усі активізувалися. Разом із нашими союзниками ми продовжуватимемо підтримувати Україну та закликати Росію до деескалації. Те, що відбувається у Східній Європі, має значення для всього світу. Загрози свободі, демократії та верховенства права є не лише регіональними – вони глобальні. І тому ми повинні відповідати разом", – додала вона.

Своєю чергою на сторінці Ради з геостратегії у Twitter опублікували мапу нової групи.

Зауважимо, дещо раніше Трасс під час свого виступу у Сіднеї заявила, що Росія у разі вторгнення в Україну матиме такі ж жахливі наслідки щодо людських втрат, як і Радянський Союз після вторгнення до Афганістану.

Нагадаємо, 17 січня міністр оборони Великої Британії Бен Воллес під час виступу в Палаті громад британського парламенту заявив, що Британія надасть Україні легкі протитанкові оборонні системи озброєнь. Він наголосив, що вони не є стратегічною зброєю і не становлять загрози для Росії, ця зброя застосовуватиметься виключно для оборони України.

І уже пізно ввечері 17 січня до України прибув перший британський транспортний літак C-17, який доставив легке протитанкове озброєння. Загалом протягом останніх днів до України прибуло сім літаків з британським озброєнням.

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес не виключив, що Об'єднане Королівство збільшить кількість зброї, яку незабаром буде передано Україні.

Читайте також: Майже "Джавеліни" від Британії: Що за протитанкові комплекси NLAW отримала Україна

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme