Британія розглядає нарощування військової допомоги Україні

Прем'єр-міністр Великої Британії у телефонній бесіді з українським президентом обіцяв розглянути можливості збільшення військової допомоги Україні
 

Журналіст відділу новин
Британія розглядає нарощування військово…
Фото: МО

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що розгляне можливість направлення подальшої оборонної допомоги Україні на прохання українського уряду.

Про це, повідомляє Depo.ua з посиланням на Мілітарний.

"Джонсон заявив про серйозну стурбованість подіями в регіоні, і сказав Зеленському, що, на його думку, вторгнення є реальною можливістю найближчими годинами і днями", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у зв'язку з цим Джонсон запланував засідання надзвичайного комітету "Кобра" щодо ситуації навколо України.

Також британський прем'єр засудив визнання так званих "Л-ДНР", заявивши, що цей крок зробив Мінські домовленості і процес нездійсненними.

Нагадаємо, у січні 2022 року Велика Британія передала Збройним силам України партію протитанкових засобів у вигляді комплексів NLAW.

У лютому Велика Британія передала засоби індивідуального захисту для бійців територіальної оборони Збройних сил України.

17 лютого Україна започаткувала тристоронній альянс із Британією та Польщею.

Того ж дня Велика Британія вирішила збільшити свою фінансову допомогу оборонного сектору та енергонезалежності України до 100 млн фунтів стерлінгів.

21 лютого президент Російської Федерації Володимир Путін офіційно визнав "Л-ДНР".

22 лютого прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон прирівняв введення військ РФ в "Л-ДНР" до вторгнення Кремля в Україну.

Читайте також: "Стінгери", "Джавеліни", вогнемети і гранатомети: Яку зброю вже дають Україні західні партнери

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme