Бустерна доза підвищує захист від усіх штамів коронавірусу до 80%, – Інститут Коха

Німецькі вчені встановили, що бустерна доза вакцини радикально підвищує захист проти коронавірусу
 

Журналіст відділу новин
Бустерна доза підвищує захист від усіх ш…
Фото: Flickr

Бустерна доза вакцини проти COVID-19 на 70-80% підвищує захист організму проти всіх штамів коронавірусу, у тому числі й "Омікрону"

Про це на брифінгу заявив президент німецького Інституту Роберта Коха Лотар Вілер на брифінгу 22 грудня, інформує Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

Вілер зазначив, що наразі кількість випадків інфікування поступово знижується, але "Омікрон" ще не став домінувати у Німеччині, але з огляду на те, що новий штам розповсюджується дуже швидко – фіксується подвоєння кількості випадків кожні 2-3 дні – варто виходити з того, що дуже скоро він переважатиме над "Дельтою".

Міністр охорони здоров'я Карл Лаутербах погодився з професором Вілером у тому, що бустерна доза "радикально" підвищує захист проти коронавірусу. Він також зауважив, що імунітет суттєво підвищується вже через тиждень після бустерної дози, а не через два, як після другої дози вакцинації.

За даними Інституту Роберта Коха, у Німеччині протягом останньої доби було лабораторно підтверджено 45 659 нових випадків інфікування і 510 нових смертей. Захворюваність вперше за 6 останніх тижнів опустилася нижче за позначку 300 на 100 тисяч населення та дорівнює наразі 289. До цього часу повністю вакциновані 70,5% населення Німеччини, бустерну дозу отримали 33,8% німців.

Нагадаємо, 21 грудня головний державний санітарний лікар Ігор Кузін повідомив про плани влади у 2022 році провести повторну вакцинацію проти коронавірусу вже щеплених українців.

У свою чергу прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна має достатньо доз вакцини проти коронавірусу у запасах, щоб розпочати застосування бустерного щеплення. За його словами, найближчим часом відбудеться засідання експертної ради МОЗ, яка ухвалить рішення про дату й порядок застосування бустерної дози. 

Станом на 22 грудня в Україні від початку вакцинальної кампанії щеплено 14 461 449 людей, з них отримали дві дози – 13 141 446 людей.

Читайте також: Україна на карантині до 31 березня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme