Бутусов заявив, що Україна закриває кордони для росіян: У ДПСУ кажуть, що нічого не змінилось

Журналіст Юрій Бутусов заявив, що Україна тимчасово закрила свої кордони для усіх чоловіків-громадян Росії, які досягли призивного віку 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Бутусов заявив, що Україна закриває корд…
Фото: border_guards_ua / Instagram

За його словами, обмеження введено неофіційно, на невизначений термін, щонайменше до кінця військових маневрів ЗС Росії поблизу кордонів України, щоб уникнути провокацій інцидентів.

Про це повідомив головний редактор "Цензор. НЕТ" Юрій Бутусов на сторінці у Facebook, передає Depo.ua

"Рішення обґрунтоване, режим в'їзду росіян необхідно максимально обмежувати, перевірка має бути ретельною та детальною", – написав Бутусов.

За інформацією журналіста, рішення про закриття кордонів буцімто ухвалили ще 10 лютого. 

Допис Бутусова

Тим часом представники Держприкордонслужби України повідомили Depo.ua про те, що українські охоронці кордону продовжують працювати в штатному режимі.

"Прикордонники чітко керуються нормами законодавства, яке регламентує перетин державного кордону", – прокоментували ситуацію у ДПСУ.

За словами прикордонників, щодня десятки іноземців через різні причини отримують відмову у в'їзді в Україну.  Хтось – через перевищення терміну перебування в нашій країні, хтось –  через заборону в'їзду, хтось не може підтвердити мету своєї подорожі, хтось не має належних для цього документів, а хтось – через ковідні обмеження.

Звісно що серед іноземців є й громадяни РФ, які, їдучи в нашу країну, мають дотримуватися умов в'їзду.

Нагадаємо, дещо раніше у ЗМІ зявилася інформація, що українські летовища працюють в штатному режимі. Літаки відправляються у міжнародні рейси, а українські аеропорти приймають повітряні судна з інших країн. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme