Частина комісії з обрання голови САП звернулася до Венедіктової: Просять розблокувати процес

Члени конкурсної комісії вимагають розблокувати процес призначення нового голови Спеціалізованої антикорупційної академії

Журналіст відділу новин
Частина комісії з обрання голови САП зве…
Фото: Facebook САП

Частина комісії, яка має обрати переможця конкурсу на посаду голови САП звернулася до очільниці Офісу генпрокурора Ірини Венедиктової. Члени комісії закликають розблокувати і завершити процес призначення керівника САП.

Під зверненням підписалися п'ятеро членів комісії, передає Depo.ua із посиланням на "Укрінформ".

Це  Роман Куйбіда, Драго Кос, Вячеслав Навроцький, Томас Фаєрстон та Нона Цоцорія.

"Звертаємося, щоб висловити занепокоєння щодо відсутності прогресу в конкурсі щодо відбору нового керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури та інших посадових осіб САП, а також просити Вашої допомоги у розблокуванні процесу, щоб Конкурсна комісія змогла успішно завершити свою роботу в найкоротший строк", – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, що у листопаді ЗМІ повідомили, що підконтрольні президенту Володимиру Зеленському члени конкурсної комісії з відбору глави САП зірвали вирішальний етап конкурсу. Своєю чергою Європейський Союз та США офіційно висловили розчарування незрозумілими та невиправданими затримками в обранні керівника САП України. Сам Зеленський на це заявив, що члени конкурсної комісії мають виконати свій обов'язок.

Відомо, що на посаду керівника САП подалися три недоброчесних працівників НАБУ. Серед них – і кум корупціонера Артема Ситника.

20 грудня Окружний адміністративний суд Києва заблокував своїм рішенням проведення конкурсу на посаду голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Але, попри це, сьогодні, 21 грудня, в режимі відеоконференції зібралася конкурсна комісія, яка мала обрати голову САП, на посаду якого претендують детектив НАБУ Олександр Клименко та прокурор Офісу генпрокурора Андрій Синюк.

За результатами конкурсу найбільшу кількість балів набрав Клименко, але офіційно ці результати комісія не затвердила, бо чотири члени комісії не проголосували за це рішення.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme