Чехія може екстрадувати окупанта Франчетті в Україну до кінця року, – ЗМІ

Чехія може провести екстрадицію затриманого російського окупанта Олександра Франчетті до України вже до кінця 2021 року

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Чехія може екстрадувати окупанта Франчет…
Фото: Pixabay

Країна зайняла принципову позицію щодо окупанта та не реагує на погрози з боку Росії.

Чоловіка підозрюють в участі в окупації Криму, повідомляє "РБК-Україна" із посиланням на прокурора Ігоря Поночовного, передає Depo.ua.

За його словами, чеські правоохоронці ще проводять екстрадиційну перевірку щодо Франчетті і демонструють принципову позицію в цьому питанні.

"Чехія в цьому питанні зайняла принципову позицію. Вони самі дали нам інформацію, що у них є наш "клієнт". Ми допомогли їм отримати підстави для його затримання, направили запити і продовжуємо перебувати в тісному контакті", – зазначив Поночовний.

При цьому, прокурор не може точно сказати про терміни екстрадиції. Втім, не виключається можливість видачі росіянина до кінця 2021 року.

"За конвенціями тимчасовий екстрадиційний арешт триває до 60 днів, але може продовжуватися. Не знаю, як в Чехії, але у нас процедура екстрадиції досить довга", – додав він.

Зауважимо, Франчетті затримали у Празі 12 вересня. З відповідним запитом про ектрадицію до уряду цієї країни звернулася Україна. Адже Франчетті підозрюють в причетності до окупації Криму в 2014 році. 

Перебуваючи на Кримському півострові, росіянин за кілька днів до початку окупації організував угрупування "Північний вітер", яке відповідало за виявлення так званих екстремістських груп й охорону електропередач та газопроводу.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що чеський суд заарештував затриманого в Празі за запитом України росіянина Олександра Франчетті. Адвокати росіянина уже заявили про те, що будуть оскаржувати це рішення. 

Читайте також: Феномен Чехії: Як країна з дружньою до Путіна владою примудряється кидати за грати найбільше бойовиків "Л-ДНР"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme