Через навалу російських фейків МЗС щодня звітуватиме перед українцями

Віднині Міністерство закордонних справ України щодня проводитиме брифінги, звітуючи про свою діяльність

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин
Через навалу російських фейків МЗС щодня…
Фото: МЗС

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба оголосив, що на тлі російських фейків переводить МЗС у режим щоденних брифінгів.

Про це він заявив сьогодні на брифінгу, повідомляє Depo.ua.

"З огляду на поточну ситуацію, підвищення російської дезінформації – така навала повідомлень – я вирішив перевести МЗС у режим щоденних брифінгів", – сказав Кулеба.

Міністр уточнив, що це не означає, що він щодня буде давати брифінг.

"Це означає, що віднині ми щодня будемо інформувати вас про роботу української дипломатії на тлі безпекових загроз з боку Росії, а також про всі інші актуальні питання зовнішньої політики України", – зазначив Кулеба.

Нагадаємо, нещодавно МВС заявило, що інформація про витік даних із порталу "Дія" не відповідає дійсності. Подібні фейки є елементом гібридної війни та спробою дестабілізувати ситуацію в державі.

У грудні народний депутат України Рустем Умєров заявив, що Росія витрачає мільйони на фейки про Україну в TikTok та Instagram.

Як відомо, в квітні 2021 року російські Telegram-канали знову розповсюджували брехню з приводу того, що Збройні сили України нібито планують масштабний наступ під Луганськом.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme