"Чисте" перше місце: "Європейська Солідарність" лідирує у свіжому партійному рейтингу

Відповідно до свіжого партійного рейтингу, якби парламентські вибори відбулися найближчим часом, до Верховної Ради пройшли б сім політичних партій

Редактор стрічки новин
"Чисте" перше місце: "Європейська Соліда…
Фото: ВРУ

Лідирує у партійному рейтингу "Європейська Солідарність", за неї готові проголосувати 22,9% респондентів, які визначились з вибором. З грудня підтримка "Євросолідарності" зросла на 3,1%.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

За партію "Слуга народу" готові голосувати 16,4% тих, хто визначився. Підтримка партії "Слуга народу" з грудня знизилась на 2%.

"Якщо в грудні 2021 року різниця між "ЄС" і "Слугою народу" була в межах статистичної похибки (тобто формально партії ділили перше місце), то зараз "ЄС" має "чисте" перше місце, а "Слуга народу" - друге місце", - зазначають соціологи.

Також, як свідчить партійний рейтинг КМІС, за "Батьківщину" готові проголосувати 11,5%, за ОПЗЖ – 10,1%, "Наші" – 6,2%, "Розумна політика" – 5,8%. Інші політичні сили отримують значно менше голосів.

Всеукраїнське опитування "Думки і погляди населення України" (Омнібус) проводилося Київським міжнародним інститутом соціології у лютому 2022 року. Польовий етап дослідження тривав з 5 до 13 лютого 2022 року. Загалом в рамках дослідження було проведено 2004 інтерв’ю.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0.95 і з дизайн-ефектом 1.1) не перевищує 2.4%.

Партійний рейтинг КМІС лютий 2022

Нагадаємо, згідно із результатами соціологічного дослідження, проведеного Центром Разумкова, на виборах до Верховної Ради, якби вони пройшли зараз, перемогла б партія Петра Порошенка "Європейська Солідарність". За "ЄС", за результатами дослідження, готові проголосувати 25,2% серед тих, хто точно піде на вибори і визначився зі своїм вибором. За партію "Слуга народу" – 18,4%. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme