COVID-панацея: Вчені винайшли унікальні пастки, які відволікають коронавірус від клітин організму

Низка вчених працюють над розробкою рецепторів-приманок, які можуть врятувати людство від коронавірусу COVID-19

Журналіст відділу новин
COVID-панацея: Вчені винайшли унікальні…
Фото: Рixabay

Науковці виявили, що COVID-19 потрапляє в організм досить зрозумілим шляхом. Він чіпляється за рецептори на поверхні клітин і заражає їх.

Вчені пропонують обдурити коронавірус, підсунувши йому підробний рецептор, передає Depo.ua із посиланням на Тhe Сonversation.

Рецептори-приманки для вірусу зараз розробляють кілька груп учених. На їхню думку, новий метод боротьби з коронавірусом допоможе знизити навантаження на організм та в цілому – прискорити одужання.

Оскільки біоінженерія, за допомогою якої створюють такі фейкові рецептори, складний і дорогий процес, ці дослідження суттєво відстають від розробки вакцин. Перші результати тестів цих учених зʼявилися лише цього літа.

Зазначимо, що такі рецептори-приманки вводять в організм людини за допомогою інʼєкції або через ніс у вигляді крапель чи спрею (залежно від стадії захворювання).

Вірус сприймає їх за справжні рецептори ACE2 і чіпляється за них своїми шипованими білками. Після цього фейкові рецептори щільно звʼязуються з вірусом і відводять від справжніх рецепторів, утворюючи своєрідну пастку для COVID-19.

За словами дослідників, ці рецептори-приманки можна використовувати й для профілактики.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що вчені створили незвичайну маску з міді та срібла, яка повністю вбиває коронавірус. Наномаска є багаторазовою – її можна прати до 10 разів, при цьому вона не втратить своїх властивостей. Вчені назвали її SakCu: Sak – означає срібло, а Cu – хімічний символ міді.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme