Данілов спрогнозував, коли в Україні буде новий COVID-спалах і прийде "Омікрон"

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов розповів, коли в Україні варто очікувати нової хвилі коронавірусу

Журналіст стрічки новин
Данілов спрогнозував, коли в Україні буд…
Фото: Сайт Офісу президента

За його словами, сплеск COVID-19 в Україні буде у лютому 2022 року. Він зазначив, що тут йдеться про потрапляння до країни штаму "Омікрон". Аби легше перенести черговий сплеск хвороби, потрібно вакцинуватися.

Як повідомив Данілов під час брифінгу, хоч "Омікрон" і може охоплювати більше людей, але його переносять значно простіше та легше, ніж "Дельта"-штам, пише Depo.ua.

"Омікрон" прийде. Ми від цього нікуди не втечемо. Він уже є на наших кордонах, у Туреччині та ближче до нас... Від 15-20 лютого ми можемо отримати початок наступної хвилі. Те, що буде ще одна хвиля, ми в цьому впевнені. Інша справа, наскільки суспільство буде усвідомлене для того, щоб провакцинуватися і підійти дуже спокійно до цих речей. Але це прогноз, все залежить від того, як поводитимуться наші громадяни", – сказав секретар РНБО.

Секретар РНБО виступив й за введення бустерної дози, оскільки, за його словами, якщо рівень імунізації в Україні досягне 80%, то чергові спалахи COVID-19 минатимуть простіше.

"Починати треба з людей похилого віку і пропонувати людям, щоб вони йшли втретє вакцинуватися", – пояснив Данілов.

Нагадаємо, що в Україні виявили перший потенційний випадок зараження штамом коронавірусу "Омікрон". Як розповів український генетик Олександр Коляда, пацієнтка, дізнавшись про хворобу, одразу самоізолювалася, тому вона могла і не передати вірус оточуючим.

Читайте також: Новий штам коронавірусу "Омікрон": Чим він небезпечний та як проявляється

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme