ДБР оголосило фігуранта "вугільної справи" Демчишина у розшук

Державне бюро розслідувань оголосило у міжнародний розшук підозрюваного за "вугільною справою" міністра енергетики та вугільної промисловості 2014-2016 років Володимира Демчишина

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
ДБР оголосило фігуранта "вугільної справ…
Фото: mpe.kmu.gov.ua

Зокрема, про міжнародний розшук оголосили після того, як Печерський суд дозволив затримати Демчишина, втім, він, за даними ЗМІ, перебував за межами України.

Про це повідомила радниця ДБР з комунікацій Тетяна Сапьян під час брифінгу, пише Depo.ua.

Зазначається, що зараз точне місцеперебування Демчишина невідоме. За даними слідства, він у грудні 2014 - лютому 2015 року призначив на посади держпідприємств на окупованих територіях представників терористичних організацій "Л/ДНР". А також нібито змусив керівництво державного ПАТ "Центренерго" укласти кілька угод з ними, в тому числі на поставку вугілля на загальну суму понад 3 млрд гривень.

У листопаді слідчі СБУ і ДБР заочно вручили Демчишину підозру в контрабанді вугілля з окупованого Донбасу.

12 листопада 2021 року Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань повідомили Демчишину заочно про підозру у сприянні терористичній групі або терористичній організації (ч.2 ст. 28 ч. 1 ст. 258-3 ККУ).

25 листопада Печерський районний суд Києва дав дозвіл на затримання Демчишина.

Нагадаємо, 8 жовтня, голові політради ОПЗЖ Віктору Медведчуку оголосили підозру у новій кримінальній справі. Медведчука звинувачують у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації.

Конкретно відомому проросійському політику закидають те, що він після окупації Росією частини Донбасу із шахтами, які там розташовані, зірвав закупівлю вугілля для України із Південноафриканської Республіки.

СБУ, заявивши про підозру Медведчуку, заявила, що у цій справі також брали участь "вищі посадові особи України", не назвавши їхні прізвища.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme