Денісова звернулася в ООН через арешт Джеляла в окупованому Криму

Уповноважена України з прав людини Людмила Денісова звернулася до Верховного комісара ООН з прав людини Мішель Бачелет з приводу арешту заступника голови Меджлісу Нарімана Джеляла

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Денісова звернулася в ООН через арешт Дж…
Фото: Telegram Людмили Денісової

Вона просить ООН зупинити свавілля з боку Росії та вплинути на звільнення незаконно затриманих українців та кримчан. У своєму зверненні Денісова також згадала затриманих Ельдара Одаманова, Азіза Ахметова, Асана Ахметова, Шевкета Усеїнова.

Також Денісова звернулась до уповноваженої Росії з прав людини Тетяни Москалькової з вимогою вжити необхідні заходи й дотримуватися прав незаконно ув’язнених українців на тимчасово окупованому Кримському півострові. Про це вона написала у своєму Telegram-канал, повідомляє Depo.ua.

"Затримання кримських татар на території тимчасово окупованого Криму не може залишатись поза увагою міжнародних правозахисних інституцій. Звертаюся до Верховного комісара ООН з прав людини Мішель Бачелет з проханням зупинити свавілля країни-окупанта та сприяти звільненню незаконно ув’язнених громадян України", – йдеться у повідомленні.

Денісова звернулася в ООН через арешт Джеляла в окупованому Криму

Уповноважена України з прав людини Людмила Денісова звернулася до Верховного комісара ООН з прав людини Мішель Бачелет з приводу арешту заступника голови Меджлісу Нарімана Джеляла

Нагадаємо, у суботу, 4 вересня, до заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла прийшли з обшуком у селі Первомайське Сімферопольського району Криму. Після цього його затримали і забрали. 

Також нагадаємо, що 3-4 вересня у Криму пройшли масові затримання кримських татар. Співробітники ФСБ затримали Ельдара Одаманова, Азіза Ахметова, Асана Ахметова, Шевкета Усеїнова та інших. 

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест через нові незаконні обшуки і затримання кримських татар у тимчасово окупованому Криму.

Своєю чергою президент Володимир Зеленський розцінив чергові обшуки й затримання кримських татар в окупованому Криму, як реакцію Росії на початок роботи "Кримської платформи".

6 вересня Київський районний суд в окупованому Сімферополі заарештував на два місяці заступника голови Меджлісу Нарімана Джеляла. Йому закидають організацію "диверсії".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme