Дівчина Протасевича попросила Лукашенка про помилування 

Росіянка Софія Сапега, яку затримали у травні 2021 року разом з її хлопцем – опозиціонером Романом Протасевичем, попросила режим Лукашенка про помилування 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Дівчина Протасевича попросила Лукашенка…
Фото: Instagram Софії Сапеги

Зауважимо. що у грудні Сапезі пред'явили звинувачення за сімома статтями Карного кодексу Білорусі. Дівчині загрожує від шести років позбавлення волі.

Про це розповів вітчим росіянки Сергій Дудич сказав у коментарі радіостанції "Эхо Москвы", передає Depo.ua

"Я знаю, що Софія написала прохання про помилування на ім'я президента Республіки Білорусь. Якесь рішення може бути ухвалене лише після суду. Але ми все-таки маємо надію на помилування", – сказав Дудич. 

Він додав, що його пасербиця Софія зараз перебуває під домашнім арештом. У квартиру в місті Ліда до неї ніхто, крім слідчого та адвоката навідатися не може. Навіть у магазин за покупками дівчина Протасевича ходить під конвоєм.

Що відомо про Софію Сапегу

Софія Сапега є громадянкою Росії, однак має посвідку на проживання в Білорусі. Також відомо, що наразі дівчина навчається у Литві. Її затримали 23 травня в аеропорту Мінська разом з її хлопцем – опозиційним блогером Романом Протасевичем.

У Білорусі Сапегу підозрюють за кількома статтями в "злочинах, скоєних в серпні і вересні 2020 року", коли спалахнули масові протести проти режиму Олександра Лукашенка.

Раніше на одному з підконтрольних білоруській владі Telegram-каналів було опубліковано відео з дівчиною. На ньому Сапега, ймовірно, під загрозою тортур та застосування насильства, каже, що "є редактором Telegram-каналу "Чорна книга Білорусі", який публікує особисту інформацію про співробітників внутрішніх справ".

Нагадаємо, на початку грудня стало відомо, що режим Лукашенка висунув остаточні обвинувачення дівчині Протасевича. Її обвинувачують за статтею про розпалювання ворожнечі. За це дівчині загрожує до шести років ув’язнення.

Довідка: 23 травня білоруська влада вдалася до примусової посадки літака компанії Ryanair з Афін до Вільнюса під приводом можливого теракту на борту. Після посадки був заарештований активіст і опозиційний журналіст Роман Протасевич і його супутниця Софія Сапега.

Міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей заявив, що затриману дівчину опозиційного блогера Романа Протасевича Софію Сапегу, яка є громадянкою Росії, можуть помилувати або передати для відбування покарання на Батьківщину

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme