До Саакашвілі не пускають особистого лікаря, – Денісова

Особистий лікар третього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі Ніка Кіпшидзе скаржиться, що йому іноді доводиться чекати по 5-7 годин біля входу до в'язниці, що отримати дозвіл на відвідування свого пацієнта

Редактор стрічки новин
До Саакашвілі не пускають особистого лік…
Фото: Міхеіл Саакашвілі/Facebook

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявила, що громадянина України Міхеіла Саакашвілі не допускають його особистого лікаря.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

"Учора під час нашої зустрічі лікар повідомив, що його не допускають до Міхеіла. Інколи він змушений очікувати по 5-7 годин біля входу до в’язниці N 18, а дозвіл на відвідування отримує лише у випадках погіршення стану здоров’я Міхеіла Саакашвілі", – зазначила Денісова.

За інформацією українського омбудсмена, під час останнього відвідування Саакашвілі стало відомо, що в його аналізах було виявлено критично низький рівень калію, дефіцит якого призводить до погіршення роботи сердцево-судинної системи.

"Стабілізувати стан його здоров’я можна лише медичними препаратами, але через недопуск особистого лікаря, Міхеіл відмовився їх приймати", – наголосила Денісова.

При цьому, як розповіла омбудсмен, лікар зазначив, що Саакашвілі готовий виконати рішення ЄСПЛ та припинити голодування, якщо його буде поміщено до багатопрофільної цивільної лікарні для проходження реабілітації після голодування.

Ніка Кіпшидзе особистий лікар Саакашвілі

Фото: Facebook Людмили Денісової

"Ніка Кіпшидзе підтвердив висновки медичних експертів центру "Емпаті" та Народного захисника Грузії, що у медзакладі в’язниці N 18 не може бути забезпечено проведення усіх необхідних заходів для виведення Міхеіла із голодування. Більш того, у Грузії, на його думку, відсутні спеціалісти-лікарі, які мають відповідний досвід та фах", – йдеться у повідомленні.

Денісова розповіла, що після завершення зустрічі з нею о 23:00, Ніка Кіпшидзе повернувся до в’язниці чекати на можливість допуску до Міхеіла Саакашвілі. Проте двогодинне очікування не дало результатів - дозвіл на відвідування так і не був наданий.

"Сьогодні Ніка Кіпшидзе продовжуватиме спроби побачити Міхеіла", – написала вона.

Денісова про ситуаціяю з саакашвілі - допис у фб 17 листопада

Нагадаємо, 8 листопада третього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі перевезли із в'язниці, де він перебував до суду, до тюремної лікарні у Глдані. 

Український омбудсмен Людмила Денісова заявила, що Саакашвілі побили під час госпіталізації до лікарні. Лікар Саакашвілі Ніколоз Кіпшидзе наголосив, що стан політика критичний і ситуація найближчим часом може погіршитися. 

11 листопада адвокат третього президента Грузії заявив, що Саакашвілі готовий припинити голодування, якщо його помістять до звичайної лікарні, а не в'язничної.

15 листопада стало відомо, що до Саакашвілі не пустили лікарів. Денісова повідомила також, що стан президента Грузії 2003-2014 років продовжує погіршуватися на тлі тривалого голодування у в'язниці.

16 листопада уповноважену Верховної Ради України з прав людини Людмилу Денісову не пустили до ув'язненого в Грузії Міхеіла Саакашвілі

Читайте також: Дилема Саакашвілі: Чи піде Зеленський на конфлікт з проросійським урядом Грузії

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme