До суду Чаус сидітиме в ізоляторі СБУ

Колишній суддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус наразі перебуває в ізоляторі тимчасового тримання СБУ

Редактор стрічки новин
До суду Чаус сидітиме в ізоляторі СБУ…
Фото: Богдан Процишин / Facebook

Там Микола Чаус перебуватиме до початку засідання суду, яке заплановане на сьогодні на 14 годину.

Про це повідомив адвокат Чауса Ростислав Кравець у своєму Telegram-каналі, передає Depo.ua.

За його словами, СБУ передала НАБУ Миколу Чауса, однак продовжить тримати його під охороною.

"Він продовжує перебувати під захистом СБУ. До завтрашнього суду він буде поміщений в ізолятор тимчасового тримання СБУ і під охороною СБУ", – написав Креваць пізно ввечері 3 серпня.

Чаус перебуває в ізоляторі СБУ

Що відомо про справу Чауса в Україні

9 серпня 2016 року Чаус був затриманий співробітниками НАБУ за одержання хабаря у розмірі $150 тис. Ці кошти виявили у двох скляних банках, одну з яких суддя особисто закопував у дворі власного приватного домоволодіння. У вересні того ж року Верховна Рада дала згоду на арешт судді.

Однак тоді суддя вже не перебував в Україні, а 12 вересня 2016 року його було оголошено у розшук. У березні 2017 року Микола Чаус був затриманий на території Молдови. А у жовтні Молдова відмовила Чаусу в політичному притулку.

У квітні 2021 року стало відомо, що в Молдові невідомі викрали Чауса. Наступного дня в МВС Молдови повідомили, що українського суддю Миколу Чауса, який перебував у Кишиневі, викрали іноземні громадяни. Згодом генпрокурор Молдови назвав учасників викрадення судді Чауса.

30 липня екс-суддю Миколу Чауса знайшли в одному із сіл на півдні Вінницької області, неподалік кордону з Молдовою. НАБУ закликало правоохоронців передати знайденого суддю Чауса їм. Після цього у центрі Києва спецпідрозділи НАБУ і СБУ з'ясовували стосунки через право здійснити процесуальні дії над колишнім суддею Миколою Чаусом.

2 серпня народний депутат Гео Лерос, посилаючись на "надійне перевірене джерело", заявив, що президент Володимир Зеленський нібито таємно зустрічався з Чаусом ще до того, як було офіційно оголошено про виявлення екс-судді. Також про це розповів колишній генеральний прокурор Руслан Рябошапка. Він заявив, що Зеленський зустрічався із Чаусом кілька разів.

Нагадаємо, 3 серпня, екс-суддю Миколу Чауса затримали детективи НАБУ у лікарні "Феофанія". Адвокат екс-судді Чауса Ростислав Кравець підтвердив інформацію про затримання свого підзахисного і припустив, що дві силові структури домовилися між собою

Читайте також: Тепер його викрало НАБУ: Як в соцмережах знову знущаються з судді Чауса

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme