До України направляються понад 10 кораблів з вугіллям

До України пливуть понад 10 кораблів з зарезервованим вугіллям

Журналіст стрічки новин
До України направляються понад 10 корабл…
Фото: Рixabay

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, розповідаючи на засіданні уряду про опалювальний сезон в Україні, зазначив, що з початку року збільшився видобуток палива на державних шахтах.

Про це повідомляє Depo.ua.

За його словами, ситуація в країні стабільна. Запаси вугілля перевищили понад 800 тисяч тонн.

"Опалювальний сезон в Україні в умовах світової енергетичної кризи проходить стабільно. Запаси вугілля в Україні зросли вже до понад 800 тисяч тонн. Від початку цього року державні шахти видобули на 17% вугілля більше, ніж за аналогічний період минулого року. Ще понад 10 кораблів із вугіллям зарезервовано або вже пливе в Україну, щоб ситуація так само залишалася під повним контролем", — наголосив урядовець.

Шмигаль додав, що у підземних газових сховищах близько 11,5 млрд кубів блакитного палива.

"Разом із власним видобутком цього буде достатньо, аби так само впевнено завершити опалювальний сезон", — резюмував голова уряду.

Нагадаємо, у листопаді 2021 року президент Володимир Зеленський пригрозив олігархам проблемами, якщо ті не перестануть сіяти панічні настрої у суспільстві щодо запасів вугілля та газу.

Раніше енергетики Герман Галущенко заявив, що відповідальність за дотримання накопичення вугілля несуть генеруючі компанії. Своєю чергою представники станції запевнили, що зараз постачання вугілля відбувається ритмічно.

Щодо газу, то у жовтні Зеленський запевняв, що в Україні достатньо запасів газу, і пояснював, що така кількість зможе забезпечити побутових споживачів. 

До того ж, винними у газовій кризі президент тоді називав не олігархів, а Росію.

Читайте також: Нема ні газу, ні вугілля, ні грошей: Чому так довго не вмикають опалення

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme