Запаси вугілля на складах теплоелектростанцій збільшилися у три рази, – Шурма

Заступник глави Офісу президента Ростислав Шурма повідомив, що на складах теплових електростанцій є понад 800 тисяч тонн вугілля

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Запаси вугілля на складах теплоелектрост…
Скріншот

За його словами, ситуація в енергетиці є стабільною та контрольованою.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на заяву Шурми під час брифінгу за результатами засідання РНБО.

"Хочу запевнити, що ситуація в енергетиці є стабільною та контрольованою… За останні два місяці запаси на складах наших електростанцій збільшилися в три рази. Запаси на складах теплових електростанцій та електроцентралей вже понад 800 тисяч тонн вугілля. Ще близько 280 тисяч тонн вугілля перебувають на розвантаженні в наших портах. Налагоджені системні регулярні поставки як внутрішнього вугілля, так й імпортного вугілля. Понад 10 кораблів класу Панамакс законтрактовані вже зараз і продовжується контрактна компанія для того, щоб спокійно пройти опалювальний сезон", – наголосив він.

Шурма додав, що у сфері атомної енергетики ситуація також перебуває під контролем та анонсував запуск 15 атомного блоку.

"Що стосується атомної енергетики – зараз стабільно в роботі 14 із 15 атомних блоків, які несуть навантаження близько 12,4 гігавата. Плануємо протягом найближчих десяти днів, у залежності від температурних режимів, підключення 15 блоку і взяти рекордне навантаження понад 13 гігаватів, чого ніколи не було. Система працює з достатньо великим резервом", – резюмував він.

Нагадаємо, у листопаді 2021 року президент Володимир Зеленський пригрозив олігархам проблемами, якщо ті не перестануть сіяти панічні настрої у суспільстві щодо запасів вугілля та газу.

Раніше енергетики Герман Галущенко заявив, що відповідальність за дотримання накопичення вугілля несуть генеруючі компанії. Своєю чергою представники станції запевнили, що зараз постачання вугілля відбувається ритмічно.

Щодо газу, то у жовтні Зеленський запевняв, що в Україні достатньо запасів газу, і пояснював, що така кількість зможе забезпечити побутових споживачів. 

До того ж, винними у газовій кризі президент тоді називав не олігархів, а Росію.

Читайте також: Нема ні газу, ні вугілля, ні грошей: Чому так довго не вмикають опалення

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme