Дві країни ЄС оцінили шанси приєднання України до союзу

Нідерланди та Франція розповіли, які зараз шанси в України у питанні приєднання до Євросоюзу

Журналіст стрічки новин

Прем'єр-міністр Королівства Нідерланди Марк Рютте вважає, що швидкого процесу вступу України в Європейський Союз наразі просто не існує.

Про це Рютте сказав перед початком неформального саміту глав держав і урядів країн-членів ЄС у Версалі (Франція), передає Depo.ua з посиланням на УНІАН.

"Перш за все, Нідерланди були однією з перших країн, які вийшли з воєнною підтримкою. Одна з перших країн, яка виступала за сильний пакет санкцій. Тож, не повинно бути сумнівів щодо фактів, що Нідерланди стоять пліч-о-пліч з Україною. Але немає такого поняття як прискорений шлях вступу. Він не існує", – пояснив Рютте.

Своєю чергою президент Франції Еммануель Макрон також вважає нереальним вести переговори про вступ в ЄС з країною, яка перебуває у стані війни.

"Чи можемо ми відкривати процедуру приєднання з країною, яка перебуває у стані війни? Я так не думаю", – зауважив політик.

Нагадаємо, 28 лютого президент Володимир Зеленський закликав ЄС розпочати процедуру негайного приєднання України до його складу.

Згодом прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Україна готує заявку на вступ до ЄС за спеціальною процедурою. Запропонував прийняти Україну в ЄС за новою особливою процедурою прем'єр-міністр Словаччини Едуард Геґер.

29 лютого ЄС розпочав процедуру розгляду заявки України на членство. Про це повідомив представник України при Євросоюзі Всеволод Ченцов.

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн натякнула, що процес вступу України до ЄС буде довгим.

1 березня Євросоюз розпочав процедуру розгляду заявки України на членство. Зокрема, представник України при Євросоюзі Всеволод Ченцов вручив підписану Президентом Володимиром Зеленським заявку України на вступ до Євросоюзу постійному представнику Франції, яка головує в Раді ЄС, Філіпу Легліз-Коста.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme