Україна готує заявку на вступ до ЄС, – Шмигаль

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Україна подає заявку на вступ до Європейського Союзу за спеціальною процедурою

Журналіст стрічки новин
Україна готує заявку на вступ до ЄС, – Ш…
Фото: Telegram-канал Дениса Шмигаля

Запропонував прийняти Україну в Євросоюз за новою особливою процедурою прем'єр-міністр Словаччини Едуард Геґер.

Про це Шмигаль написав у Telegram, інформує Depo.ua.

"Українці давно довели, що всі ми — неодмінна частина європейської спільноти. Настав час закріпити це на папері. Україна подає заявку на вступ до ЄС за спеціальною процедурою", – повідомив він.

Шмигаль розповів, що в ніч на 28 лютого президент України Володимир Зеленський мав відповідну розмову з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн. 

"Дії загарбника отримали небачений опір. Українці вже давно зробили свій цивілізаційний вибір. Ми розраховуємо, що рішення буде ухвалено невідкладно. Як зазначив Президент, це і можливо, і справедливо. Вдячні партнерам за підтримку. Все буде Україна!" – наголосив він.

Україна готує заявку на вступ до ЄС

Нагадаємо, напередодні очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що хоче, аби Україна була в Європейському Союзі. Водночас вона не сказала, чи йдеться про швидкий вступ України в ЄС, як того вимагає український президент Володимир Зеленський.

28 лютого президент Володимир Зеленський закликав Європейський Союз розпочати процедуру негайного приєднання Україну до його складу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme