"Чіткий сигнал Кремлю": Британія хоче збільшити війська у Європі, щоб зупинити Путіна

Велика Британія наступного тижня запропонує НАТО розгорнути війська у Європі

Журналіст стрічки новин
"Чіткий сигнал Кремлю": Британія хоче зб…
Фото: Facebook Бориса Джонсона

Це буде відповіддю на скупчення російських військ на кордоні з Україною. Зокрема, йдеться про концентрацію зброї, військових кораблів та літаків у Європі.

Про це заявив прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон, пише Depo.ua з посиланням на AFP та Reuters.

За його словами, він наказав Збройним силам Британії підготуватися до розгортання в Європі наступного тижня: "Щоб ми могли підтримувати наших союзників по НАТО на суші, на морі та в повітрі".

Пропозиція членам оборонного пакту Альянсу в Північних країнах та країнах Балтії передбачає подвоєння приблизно 1150 британських військовослужбовців, які зараз перебувають у країнах Східної Європи, і відправку "оборонної зброї" ​​до Естонії.

Джонсон заявив, що такий пакет буде чітким сигналом Кремлю: "Ми не потерпимо їхньої дестабілізуючої діяльності й завжди підтримуватимемо наших союзників по НАТО перед ворожістю Росії".

Очільник британського уряду наголосив, якщо президент Росії Володимир Путін обере "кровопролиття та руйнування" в Україні, це буде "трагедією для Європи", і що "Україна має бути вільною у виборі свого майбутнього".

Розмова з приводу цього з офіційними особами відбудеться у Брюсселі наступного тижня, а міністри обговорять військові варіанти 31 січня.

Нагадаємо, що наступного тижня Джонсон відвідає Україну. Він сподівається зміцнити дипломатичні зусилля на тлі загрози вторгнення Росії в Україну. Після візиту до України Джонсон проведе переговори з Путіним.

Раніше Джонсон припустив, що Росія готує блискавичний напад на Київ. Він наголосив, що цей крок буде "катастрофічним", а також "болісною, насильницькою та кривавою справою".

25 січня Росія почала перевірку боєготовності військ поблизу кордону з Україною. У раптовій перевірці військ задіяно понад 6 тисяч військовослужбовців Збройних сил РФ і понад 60 одиниць авіаційної техніки. Вони тренуються завдавати ракетні удари.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme