Джонсон побачив "добрий знак" у результатах розмови Макрона з Путіним

Президент Франції Емманюель Макрон після розмови з колегою Володимиром Путіним обговорив ситуацію в Україні з прем'єр-міністром Британії Борисом Джонсоном
 

Редактор стрічки новин
Джонсон побачив "добрий знак" у результа…
Фото: president.gov.ua

Британський прем'єр Борис Джонсон вбачає "добрий знак" у підсумках переговорів між президентами Франції та Росії.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу уряду Британії.

"Прем'єр-міністр зазначив, що зобов'язання президента Путіна перед президентом Макроном є добрим знаком того, що він (Путін, – ред.), можливо, все ще готовий до пошуку дипломатичного рішення. Прем’єр-міністр підкреслив, що позиція України має бути центральною у будь-яких переговорах", – йдеться у повідомленні.

Також, як зазначили у прес-службі, лідери Британії та Франції погодилися з необхідністю повного виконання як Росією, так і Україною своїх зобов'язань у рамках Мінських домовленостей.

"Вони (Джонсон і Макрон, – ред.) також підкреслили необхідність  того, аби президент Путін відмовився від своїх нинішніх погроз і відвів війська від кордону України", – зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що президенти США і Росії Джо Байден і Володимир Путін погодилися на участь у саміті з обговорення "безпеки та стабільності в Європі", де йтиметься про припинення вогню на сході України і стримування РФ від вторгнення. Запропонував провести саміт президент Франції Емманюель Макрон. 

Раніше прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон висловив думку, що план вторгнення Росії в Україну вже почав в деякому сенсі реалізовуватися. Він заявив, що реалізація планів Москви може призвести до найбільшої війну в Європі з 1945 року. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme