Єгипет більше не визнає COVID-сертифікати на смартфонах: Які документи треба мати для в'їзду

У Єгипті змінилися правила для туристів. Відтепер для відпочинку в цій країні просто пред'явити сертифікат про вакцинацію від коронавірусу недостатньо 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Єгипет більше не визнає COVID-сертифікат…
Фото: Рixabay

Днями українські туристи зіткнулися з тим, що на борт літаків, які летіли до Єгипту, пропускали тільки з роздрукованим сертифікатом про вакцинацію з QR-кодом.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на матеріал РБК

Більшість турагентів уже зараз попереджують українців про те, що летіти до Єгипту можна, маючи на руках роздрукований сертифікат вакцинації з QR-кодом і одночасно його електронну версію в телефоні.

"Сертифікат з телефону єгиптяни не приймали. І фактично в багатьох країнах такий документ перевіряють тільки на вильоті з України. Вже в аеропорту прибуття перевіряють дуже рідко –  що в Єгипті, що в Греції, Албанії, Чорногорії", –пояснив ситуацію фахівець з підбору турів Сергій Вікарчук.

За його словами, зараз єгиптяни зупинилися на такому варіанті дозвільних документів для в'їзду в країну: підпис, мокра печатка, QR- код, англійська мова. 

Нагадаємо, вперше про те, що у Єгипті перестали визнавати українські сертифікати вакцинації стало відомо у вересні. Але на той час йшлося саме про паперову версію документів, а не про сертифікати у смартфоні. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme