Єгипет оголосив конкурс на назву нової столиці країни

У Єгипті оголосили конкурс на назву нової столиці, яку планують відкрити до кінця 2021 року
 

Журналіст відділу новин
Єгипет оголосив конкурс на назву нової с…
Фото: som.com

Запропонувати назву для нової столиці Єгипту, а також надіслати свої пропозиції щодо логотипу, гасла та візуальної айдентики єгиптяни зможуть до 18 листопада на спеціальному сайті.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на єгипетське видання Ahram.

"Запропонована концепція повинна відображати ідею суспільного прогресу за допомогою науки, інновацій, сталого розвитку та сучасних технологій", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що заявки розгляне комітет з експертів, інтелектуалів і письменників.

Як відомо. нову столицю Єгипет почав будувати у 2015 році через перевантаженість Каїра, де живе 22 мільйони осіб, і це число продовжує зростати. У новому місті, розташованому за 50 кілометрів на схід від нинішньої столиці, сконцентрують головні держустанови, серед яких парламент, уряд, міністерства, а також побудують житлові приміщення. Місто площею понад 700 км2 буде розраховане на проживання близько 6,5 мільйона людей.

У новій "розумній" адміністративній столиці Єгипту використовуватимуть високі технології. Зокрема у новому місті жителі використовуватимуть смарткарти й додатки, щоб відчиняти двері та здійснювати платежі. Також вони користуватимуться інтернетом через загальнодоступний Wi-Fi, який поширюватимуть ліхтарні стовпи. Для мешканців створять єдиний мобільний додаток, за допомогою якого вони зможуть оплачувати рахунки за комунальні послуги, повідомляти про скарги й проблеми в різні служби тощо.

Крім цього, на кожній вулиці за допомогою щонайменше 6 тисяч камер влада міста відстежуватиме скупчення людей і затори на дорогах, виявлятиме випадки крадіжок, спостерігатиме за підозрілими особами або об’єктами і запускатиме автоматичні сигнали тривоги під час надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, попри таку технологічність нової столиці, 12 жовтня Єгипет перестав визнавати електронні COVID-сертифікати на смартфонах.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme