Екс-голову правління "ПриватБанку" Дубілета заочно арештували

Вищий антикорупційний суд заочно арештував колишнього голову правління "ПриватБанку"

Журналіст стрічки новин
Екс-голову правління "ПриватБанку" Дубіл…
Фото: УНІАН

У Національному антикорупційному бюро не повідомили прізвище екс-посадовця, однак ймовірно йдеться про Олександра Дубілета. Він вже понад півроку перебуває у міжнародному розшуку. 

Як інформує Depo.ua з посиланням на прес-службу НАБУ, слідчий суддя ВАКС повністю задовольнив клопотання НАБУ і САП і 22 грудня обрав йому запобіжний захід у виді тримання під вартою. Але Дубілет не був присутній на засіданні.

Що відомо про справу Дубілета

Олександра Дубілета підозрюють в організації розтрати 8,2 млрд грн та 137 млн грн банківської установи. Раніше слідство з'ясувало, що екс-перший заступник голови правління "ПриватБанку" Володимир Яценко у змові з Дубілетом і екс-керівницею департаменту фінансового менеджменту банку Оленою Бичихиною розтратили майже 137 млн грн.

Ці гроші, за версією слідства, за день до націоналізації "ПриватБанку" безпідставно перерахували страховій компанії "Інгосстрах". Ця фірма пов'язана із власниками "ПриватБанку". До того ж, за даними слідства, власниками СК "Інгосстрах" був Яценко та інші службовці "ПриватБанку".

А у грудні 2016 року, напередодні націоналізації "ПриватБанку", він наказав перерахувати $314,9 млн (8,2 млрд грн за курсом НБУ) з кореспондентського рахунку, відкритого в одному з європейських банків, як погашення заборгованості за раніше виданими акредитивами двом компаніям-агротрейдерам Louis Dreyfus Suisse S.A. і Quadra Commodities S.A. Виконавцями цього розпорядження були на той час заступниця голови правління "ПриватБанку" Людмила Шмальченко та начальниця департаменту підтримки міжбанківських операцій казначейства Надія Конопкіна.

Решта учасників цього злочину встановлюється.

Нагадаємо, 6 жовтня стало відомо, що Дубілета взяли під домашній арешт в Ізраїлі. Також у нього вилучили ізраїльський паспорт.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme