Екс-суддя Чаус дав інтерв'ю про обставини свого викрадення (ВІДЕО)

Підозрюваний у хабарництві колишній суддя Микола Чаус, який нещодавно вніс за себе заставу у понад 700 тис. грн, дав інтерв'ю колишньому журналісту Володимиру Ар'єву
 

Журналіст відділу новин
Екс-суддя Чаус дав інтерв'ю про обставин…
Фото: Скріншот

В інтерв'ю Чаус розповів, що під час викрадення з території Молдови, його піддавали побиттю, а також кололи йому невідомі препарати.

Відеозапис із розповіддю колишнього судді опублікував на своєму YouTube-каналі народний депутат від партії "Європейська Солідарність" Володимир Ар'єв, інформує Depo.ua.

"Там вони положили мене на підлогу пасажирського сидіння. І друга людина сіла на мене, на голову, і тримала. Коли я намагався вилізти з-під нього, то він бив мене кулаками по спині, по почкам. Це продовжувалося десь хвилин 20, може, 30. Потім вони мене пересадили – вже це було за містом – в "пиріжок" чи темно-зеленого, чи синього кольору. Схоже, це було "Пежо". Там в два ряди сидіння. Підняли одне сидіння за пасажирським. Я там лежав головою, а ноги лежали, де "пиріжок". Вони дали мені укол, щоб я не це… Ще раз зв'язали руки і ноги. Потім ми поїхали. Їхали ми десь години дві. Може, півтори. Не можу сказати. Потім по дорозі я спитав, куди ми їдемо: в Румунію чи в Придністров'я. Сказали, що в Румунію. Я почав звільнятися, намагався втекти. Вони мені ще дали тоді… Коли я починав рухатися, то били по голові. А коли я вже почав звільняти руки, то дали ще один укол в праву ногу", – розповів Чаус.

На відео Ар'єв стверджує, що у нього є всі підстави стверджувати, що це були українські спецслужби – "Головне управління розвідки Міністерства оборони України, яке на той час очолив друг сім'ї секретарки Зеленського, Кирило Буданов". За словами Ар'єва, вивозили вони суддю Чауса не для того, щоб захистити інтереси України, а щоб вибивати покази на особистих ворогів Зеленського.

"Вони вже приносили питання надруковані на чистих аркушах паперу, на звичайних білих аркушах. І там було дуже багато питань, до ста питань. І там треба було під кожним питанням поставити підпис – так чи не так. Проти кожного питання стояв плюс чи мінус. … Один раз вони це, потім другий раз трошки поміняли питання, принесли. А третій раз уже принесли без знаків і під відео кажуть: "Ти пам'ятаєш, де плюс, а де мінус?" Кажу: "Там, де ви ставили, там і був". "А ось тепер без плюсів і мінусів під відео зачитуєш питання і кажеш "да", і пишеш", – розповів екс-суддя.

Володимир Ар'єв наголосив, що має ще немало інформації щодо цієї скандальної історії, яку буде опубліковано згодом.

Народний депутат зазначив, що справа не у судді Чаусі, чия особистість є досить контраверсійною, а у зухвалості дій української спецслужби, яка призвела до міжнародного скандалу та ледь не посварила Україну із Молдовою.

Нагадаємо, 1 лютого стало відомо, що екс-судді Миколі Чаусу змінили запобіжний захід із домашнього арешту на заставу. Причиною такого рішення стало те, що фігурант справи не може перебувати під домашнім арештом більш як шість місяців.

Довідка: У квітні 2021 року стало відомо, нібито в Молдові невідомі викрали Чауса. Згодом генпрокурор Молдови назвав учасників викрадення судді Чауса.

30 липня Чауса знайшли в одному із сіл на півдні Вінницької області, неподалік кордону з Молдовою. 

НАБУ закликало правоохоронців передати знайденого суддю Чауса їм. Після цього в центрі Києва спецпідрозділи НАБУ і СБУ з'ясовували стосунки через право здійснити процесуальні дії над колишнім суддею Миколою Чаусом.

3 серпня Чауса затримали детективи НАБУ в лікарні "Феофанія". 

4 серпня Вищий антикорупційний суд визначився із запобіжним заходом для свого колишнього колеги, екс-судді Дніпровського суду Києва Миколи Чауса – цілодобовий домашній арешт.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme