Ердоган назвав нереалістичним нове вторгнення Росії в Україну

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган переконаний, що нове вторгнення Росії в Україну нереалістичне

Журналіст стрічки новин
Ердоган назвав нереалістичним нове вторг…
Getty Images

За його словами, Україна не звичайна країна, а сильна держава. Ердоган заявив, що для вторгнення Росії в Україну Кремлю треба тверезо оцінити ситуацію у світі.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Daily Sabah.

"Я не вважаю реалістичним сценарій вторгнення Росії в Україну... Крім того, щоб Росія пішла на цей крок, їй необхідно проаналізувати ситуацію в усьому світі й свою власну ситуацію", – наголосив президент Туреччини.

Ердоган також заявив про необхідність обговорення цього питання з президентом Росії Володимиром Путіним.

Нагадаємо, минулого тижня представник президента Туреччини Ібрагім Калін заявив про готовність країни до врегулювання конфлікту в Україні. Водночас, він зауважив на важливості внеску Туреччини у захист територіальної цілісності України.

Довідка: 29 листопада минулого року Ердоган запропонував стати посередником у перемовинах між Україною та Росією щодо Донбасу. У Зеленського привітали бажання Туреччини стати посередником та порадили Кремлю не відмовлятися від послуг Ердогана. Водночас у Кремлі таку ініціативу спочатку засудили, а потім повідомили про ймовірні перемовини президента Володимира Путіна з Ердоганом.

Нещодавно стало відомо, що Туреччина знову пропонує бути посередником між Україною та Росією. На думку спікера Великих національних зборів Туреччини Мустафи Шентопа, від агресії Росії проти України програють всі країни регіону.

Читайте також: Посередник у переговорах з Росією: Чи принесе пропозиція Ердогана користь Україні

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme