Естонія попередила про загрозу з боку російських військ у Білорусі для Литви

У Міноборони Естонії повідомили про ймовірність загрози для безпеки Литви з боку російських військовослужбовців у Білорусі

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Естонія попередила про загрозу з боку ро…
Фото: Pixabay

За словами генерал-лейтенанта Мартіна Харема, російська техніка може подолати литовський кордон та загрожувати безпеці країни.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на ERR.

"Якщо досі там були війська Білорусі, яку ми з минулого літа не розглядаємо як дуже дружню країну, то зараз туди переміщуються війська Російської Федерації з такою технікою, яка цілком може подолати литовський кордон", – наголосив він.

Водночас канцлер Міноборони Естонії Кусті Салм зазначив, що перекидання російських військових до Білорусі створює загрозу для Литви. За його словами, зараз на території Білорусі перебувають не менше 15 тисяч російських солдатів, і вони продовжують прибувати.

"Туди доставлено практично весь спектр озброєнь Російської Федерації, що застосовуються на землі та в повітрі, включаючи гелікоптери та всі решта", – додав він.

Салм додав, що Литва вже отримала допомогу від Естонії під час літньої гібридної кризи, коли до кордонів країни були перекинути сотні нелегальних мігрантів. 

"Ми вже допомогли Литві під час літньої гібридної кризи і, звичайно, ми будемо першими, хто прийде на допомогу нашим найближчим союзникам", – резюмував він.

Нагадаємо, дещо раніше у російському Міноборони показали польовий табір своїх військових у Білорусі. У відомстві зазначили, що російські військові завершили розгортати табір 1 лютого.

2 лютого війська Росії та Білорусі взялись перевіряти сили реагування Союзної держави. Йдеться про старт етапу бойового злагодження.

Довідка: Перевірка сил реагування Союзної держави відбувається у два етапи.

На першому етапі "навчань", який триватиме до 9 лютого, на території Білорусі буде створено угруповання військ. Планується також організація охорони та оборони важливих державних, військових об'єктів і повітряного простору.

Другий етап триватиме з 10 до 20 лютого. В його межах планується відпрацювати відсіч зовнішнього нападу, протидію тероризму і захист інтересів Союзної держави.

Читайте також: Росія заявляє про відведення військ: Чи можна Україні перевести подих

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme