ФБР просить компанії повідомляти про кібератаки Росії проти України

Федеральне бюро розслідувань США просить американські компанії повідомляти про будь-який сплеск кіберзагроз з боку Росії

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин
ФБР просить компанії повідомляти про кіб…
Фото: Pixabay

ФБР попросило американські фірми надсилати відомству електронні листи, якщо вони виявили будь-яку кіберактивність проти України чи критичної інфраструктури США, в тому числі проти фінансових, медичних та енергетичних компаній.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на CNN.

"Чи виявили ви будь-які спроби відомих чи імовірно російських (хакерських угруповань) перевірити потенціал у галузі експлуатації, розробити нове шкідливе програмне забезпечення чи іншим чином підготуватися до кібероперацій?" – йдеться у документі ФБР, надісланому компаніям.

Телеканал зазначає, що американська влада вживає заходів щодо захисту від хакерських нападів на випадок, якщо США введуть санкції проти Росії через її вторгнення в Україну.

ЗМІ пише, що це – лише один з низки тихих підготовчих заходів, яких вжили американські чиновники, щоб захиститися від будь-яких потенційних загроз хакерства з боку Кремля, якщо США запровадять серйозні санкції проти Росії за нове вторгнення в Україну.

Крім того, за даними CNN, високопоставлений кіберчиновник Білого дому цього тижня перебуває в Європі, щоб поговорити із союзниками США про те, як підтримати Україну в разі кібератак з боку Росії.

Нагадаємо,  у січні цього року Служба безпеки України зафіксувала 121 кібератаку на органи державної влади.

А в ніч з 13 на 14 січня хакери зламали сайти низки урядових структур України. На них розмістили текст із погрозами громадянам українською, російською та польською мовами. У зверненні хакерів стверджувалося, буцімто всі особисті дані українців були "завантажені в загальну мережу", а всі дані на персональних комп'ютерах "будуть знищені без можливості відновлення".

Внаслідок кібератаки постраждали офіційні сайти Кабінету міністрів України, Міністерства освіти й науки, Міністерства закордонних справ, Міністерства розвитку громад і територій, Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища, Міністерство аграрної політики та продовольства, Державної казначейської служби, Державної служби із надзвичайних ситуацій тощо. Працювати перестав також портал "Дія".

 

 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme