ФОПи у 2021 році сплатили найбільшу за 5 років суму єдиного податку

У 2021 році фізичні особи підприємці (ФОП) сплатили рекордну суму єдиного податку за останні п'ять років

Редактор стрічки новин
ФОПи у 2021 році сплатили найбільшу за 5…
Фото: Pixabay

Минулого року ФОПи сплатили 34,8 млрд єдиного податку. Це не лише більше, аніж 2020 року, коли казна поповнилася на 27,6 млрд грн, а є абсолютним рекордом за п'ять років.

Про це повідомляє платформа для роботи з відкритими даними "Опендатабот", передає Depo.ua.

"Рекорд пояснюється як збільшенням доходу ФОПів, так i зростанням кількості нових підприємців, а також тим, що вже відкриті ФОПи стали рідше закриватися. До кінця 2021 кількість ФОПів майже сягнула 2 млн бізнесів", – зазначають в організації.

Фопи заплатили 34,8 млрд єдиного податку у 2021 році

Як відомо, єдиний податок було введено задля спрощення ведення бізнесу та зниження податкового навантаження. Можливість перейти на спрощену систему обліку та звітності передбачена для фізосіб-підприємців та юросiб, масштаби діяльності яких не перевищують визначені законом рамки за максимальним обсягом доходів та кількістю працівників.

"Останні ініціативи з фіскалізації, зокрема обов'язкове використання РРО/ПРРО, передусім направлені на виявлення реального об'єму доходів підприємця та дотримання ним законності використання спрощеної системи", - додали в "Опендатабот".

Нагадаємо, 26 січня у Верховній Раді анонсували внесення законопроекту про мораторій на штрафи для ФОПів за невстановлення реєстратора розрахункових операцій до кінця 2022 року. Однак є умова, що надалі РРО все ж буде встановлено.

Читайте також: Заборонити працівників-ФОПів і співпрацю з юрособами: Які зміни чекають на самозайнятих

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme