У Раді розповіли, як можуть змінитись податки цього року

У Верховній Раді поділились, що зараз існують дві концепції податкової реформи, яку хочуть запустити цього року

Журналіст стрічки новин
У Раді розповіли, як можуть змінитись по…
Фото: Рixabay

За словами першого заступника голови фінансового комітету Ярослава Железняка (партія "Голос"), перша концепція податкової реформи була висунута від представників монобільшості на чолі з Данилом Гетманцевим.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "РБК-Україна".

Водночас друга концепція була запропонована "Голосом".

Железняк зауважив, що деякі ідеї обох концепцій збігаються. Зокрема, планується об'єднання трьох внесків – військового, ПДФО та ЄСВ – в один платіж з одночасним зниженням.

"Це реформа оподаткування доходів фізичних і юридичних осіб, але це точно не ця сесія, адже ще навіть не внесений законопроект", – додав Гетманцев.

Очікується, що цю реформу парламент може розглянути лише у другому півріччі. Крім того, депутати можуть взятися за регуляцію податків для індустріальних парків, яка передбачена в законопроектах №5688 і №5689. У цих документах вказуються фіскальні стимули і "поблажки" для розвитку таких промислових майданчиків в Україні.

Нагадаємо, 3 січня спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук розповів про плани Ради на 2022 рік. Очільник парламенту перерахував головні реформи та законопроекти, які мають бути ухвалені цього року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme