Франція слідом за Німеччиною висловила занепокоєння через застосування Bayraktar на Донбасі

Міністерство закордонних справ Франції приєдналося до заяви Німеччини щодо застосування безпілотників Bayraktar на Донбасі

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Франція слідом за Німеччиною висловила з…
Фото: Pixabay

У дипвідомстві наголосили, що Париж стурбований збільшенням інтенсивності бойових дій на Донбасі.

Зокрема, Францію непокоїть використання забороненого мінськими угодами озброєння, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МЗС країни.

"Ми стурбовані збільшеною інтенсивністю бойових дій на сході України, в тому числі застосуванням важкого озброєння, забороненого мінськими угодами, а також повідомленням штабу української армії про застосування ударного безпілотника Bayraktar", – йдеться у повідомленні.

Окрім цього у відомстві зауважили, що Берлін та Париж будуть докладати зусиль задля повного виконання мінських угод. Франція закликала сторони стримуватися та припинити ескалацію конфлікту.

Нагадаємо, 26 жовтня стало відомо, що Збройні сили України застосували на Донбасі ударні безпілотні літальні апарати Bayraktar TB2: виявлена батарея, та ракетою знищена одна гармата. Після цього у Німеччині висловили занепокоєння через використання безпілотників Україною.

28 жовтня глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що країна нічого не порушувала та порадив закордонним колегам звертати увагу на дії Росії. Зокрема, він навів приклад використання бойовиками гаубиць.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme