"Україна нічого не порушувала": Кулеба відреагував на занепокоєння Німеччини

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відреагував на нещодавні заяви Німеччини щодо застосування безпілотників Bayraktar на Донбасі

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
"Україна нічого не порушувала": Кулеба в…
Фото: ВМС ЗСУ

За його словами, перед тим, як застосовувати "Байрактар", українські військові виконали усі процедури комунікації з представниками ОБСЄ.

Він також запропонував колегам давати оцінку повному контексту ситуації, повідомляє Depo.ua із посиланням на його слова під час брифінгу.

Міністр зауважив, що Німеччина проігнорувала той факт, що до лінії розмежування бойовики підтягнули гаубицю, яка є забороненою мінськими домовленостями.

"Перше, Україна нічого не порушувала. Друге, ми дотримали необхідних процедур комунікації з ОБСЄ для того, щоб застосувати право на самозахист. Третє, на місці партнерів я би був насамперед занепокоєний тим, що гаубиця, яка заборонена мінськими домовленостями, знаходилася там, де не повинна була знаходитися. Чомусь коли гаубицю підтягують до лінії розмежування, обстрілюють наші позиції та вбивають наших солдатів, то цей факт залишається без належної оцінки", – наголосив Кулеба.

Він також зазначив, що німецькі колеги "залишаються прихильниками мирного врегулювання". Втім, у МЗС переконані, що будь-які оцінки потрібно надавати виключно з оцінкою повного контексту ситуації.

Нагадаємо, 26 жовтня стало відомо, що Збройні сили України застосували на Донбасі ударні безпілотні літальні апарати Bayraktar TB2: виявлена батарея, та ракетою знищена одна гармата. Після цього у Німеччині висловили занепокоєння через використання безпілотників Україною.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme