Франція введе санкції проти відповідальних за визнання "Л-ДНР"

Франція вирішила запровадити санкції проти відповідальних за рішення щодо визнання Росією незаконних утворень на захоплених територіях Донецької та Луганської областей України

Журналіст стрічки новин

Офіційний Париж вирішив підтримати європейських партнерів у питанні визнання "Л–ДНР". Вони готують цільові санкції проти тих, хто брав участь в ухваленні цього незаконного рішення.

Про це на засіданні Ради безпеки ООН заявив постійний представник Франції при цій організації Ніколя Дерів’єр, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

За його словами, Франція "вітає стриманість, яку в цих складних обставинах демонструє Україна".

"Ми висловлюємо повну солідарність із народом та урядом України", – наголосив дипломат.

Дерів’єр закликав Кремль "змінити своє рішення про визнання сепаратистських одиниць".

"Ми особливо занепокоєні через рішення президента Володимира Путіна надіслати війська до сепаратистських територій під приводом миротворчості. Це стане ще одним нахабним порушенням територіальної цілісності України", – резюмував дипломат.

Нагадаємо, 21 лютого президент Російської Федерації Володимир Путін офіційно визнав "Л-ДНР".

З ватажками цих незаконних формувань було підписано також так званий "договір про дружбу". Він передбачає спільну охорону "кордонів" так званих "ДНР" і "ЛНР".

Крім того, Путін наказав забезпечити в "Л-ДНР" мир російськими військами. Йдеться про те, що РФ легалізує свої війська на території "Л-ДНР" навіть до підписання договорів про співробітництво із цими "країнами".

Водночас президент України Володимир Зеленський відреагував на визнання Путіним "Л-ДНР" та заявив, що розцінює такі дії як порушення суверенітету та територіальної цілісності України. 

Пізніше у мережі показали, як колони російської техніки заходять на окупований Донбас. Військовий журналіст Андрій Цаплієнко повідомив, що російська армія вперше за вісім років відкрито заходить на суверенну українську територію.

Повідомлялося також, що Рада безпеки ООН зібралась на екстрене засідання у зв'язку з визнанням так званих "Донецької та Луганської народних республік".

Читайте також: Путін визнав "Л-ДНР": Чи загрожує Україні військове вторгнення

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme