Франція закликала відмовитись від російських COVID-вакцин, у Кремлі грубо відповіли

У Міністерстві закордонних справ Росії відповіли Франції на заяву про невизнання російської і китайської вакцин від коронавірусу
 

Журналіст відділу новин

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на ТАСС.

На Росії заявили, що не МЗС Франції диктувати країнам і народам, якими вакцинами щепитися.

"Ми засуджуємо Францію за подібні дискримінаційні висловлювання її високопоставленого представника", – заявила офіційна представниця МЗС Росії Марія Захарова.

За її словами, такі заяви "відроджують в Європі дух неонацистської сегрегації".

Також раніше в Міністерстві закордонних справ Китаю відповіли на заяву Франції про невизнання COVID-вакцин виробництва Росії і КНР. У відомстві виступили проти політизації вакцин.

Нагадаємо, 8 липня Франція закликала відмовитися від російської та китайської вакцин а довіряти тільки перевіреним вакцинам.

Читайте також: Париж за чистоту вакцин: Чим загрожує Україні заклик Франції

Як відомо, вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються п'ятьма препаратами: AstraZeneca (CoviShield) з Індії, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, AstraZeneca італійського виробництва та вакцина AstraZeneca (SK-Bio) південнокорейського виробництва. 

5 липня Міністерство охорони здоров'я України зареєструвало вакцину проти коронавірусу під назвою Janssen від компанії Johnson & Johnson.

10 липня міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів, якими вакцинами і в якій кількості щепили українців.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme