ФРН не розглядає участі у ймовірній російсько-українській війні, – Міноборони Німеччини

Міноборони Німеччини не розглядає планів щодо своєї імовірної участі у межах НАТО у разі воєнної агресії Росії проти України

Журналіст стрічки новин
ФРН не розглядає участі у ймовірній росі…
Фото: Рixabay

Можливість того, що німецькі солдати захищатимуть Україну від вторгнення Росії там назвали вкрай "гіпотетичними".

Про це заявив речник Міноборони ФРН Крістіан Тільс на брифінгу 19 січня, передає Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

"Воєнних планів наразі немає. Немає підстав думати про такі сценарії", – наголосив Тільс.

Крім того, він зазначив, що Німеччина не змінить свою позицію в питанні постачання "летальної" зброї Україні

"Ми підтримуємо Україну гуманітарними засобами", – додав Тільс.

Зокрема, він згадав спорудження польового шпиталю на сході України, надання санітарних матеріалів і лікування важкопоранених українських солдатів у шпиталях Бундесверу.

Тільс також підтвердив, що британські королівські ВПС не зверталися зі запитом на проліт їх літаків, які доставили в Україну партію озброєнь.

Нагадаємо, дещо раніше голова дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель заявив, що США та Європейський Союз не будуть вестися на політичні ігри Росії. За його словами, Кремль намагається розділити США та ЄС своїми політичними іграми та агресивною поведінкою.

Довідка: 9 січня у Женеві (Швейцарія) відбувся перший раунд переговорів США і Росії щодо "гарантій безпеки". 10 січня сторони мали двосторонній діалог щодо стратегічної стабільності. Перемовини проходили за зачиненими дверима й тривали майже вісім годин.

За результатами зустрічей і переговорів з Росією, які вже відбулись, державний секретар США Ентоні Блінкен виключив можливість поступок у питанні територіальної цілісності України. Він наголосив, що переговори ведуться не для того, аби піти на поступки перед загрозою вторгнення РФ в Україну через вісім років після того, як вона окупувала Крим.

Водночас голова російської делегації – заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков – заявив, що Росія фактично поставила перед Заходом ультиматум – НАТО має відмовитись від "матеріального освоєння" (озброєння) цілої низки країн. Йдеться про держави, які увійшли до складу Альянсу після 1997 року (за останні 25 років) – фактично, про всі постсоціалістичні країни. Втім, сам Рябков, коментуючи шанси втілення таких вимог РФ у реальність, зазначив, що це – малоймовірно.

Читайте також: Відповідь НАТО: Чому тепер Росії доведеться діяти, і чим це загрожує Україні

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme