"Газпром" хоче обдурити ЄС: Компанія планує сертифікувати лише частину "Північного потоку-2"

Російська компанія "Газпром" може спробувати обійти вимоги законодавства Європейського Союзу щодо сертифікації газогону "Північний потік-2"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
"Газпром" хоче обдурити ЄС: Компанія пла…
Фото: ЕРА

Компанія можу спробувати сертифікувати лише частину газопроводу, яка розташована у Німеччині.

Про це заявив глава компанії "Оператор ГТС України" Сергій Макогон, пише Depo.ua.

За його словами, йдеться про частину газогону, яка розташована у територіальних водах Німеччини. Для цього, швейцарська компанія Nord Stream 2 AG створить німецьку "дочку", яка буде намагатися отримати статус незалежного оператора "Північного потоку-2".

При цьому, Макогон наголосив, що німецький регулятор, BNetzA, має визначити, чи буде дочірня компанія Nord Stream 2 AG відповідати законодавству ЄС і Німеччини.

"Залучення "Оператора ГТС" в процес (сертифікації, – ред.) було дуже своєчасним, тому що такі кроки "Газпрому" виглядають як юридичні трюки, – підкреслив він.

Російська компанія "Газпром" може спробувати обійти вимоги законодавства Європейського Союзу щодо сертифікації газогону "Північний потік-2"

Нагадаємо, 10 вересня російський "Газпром" оголосив про завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2". 

13 вересня стало відомо, що німецький регулятор отримав всі необхідні документи для початку процесу сертифікації "Північного потоку-2". Federal Network Agency (Bundesnetzagentur) (BNA) розпочало процес сертифікації російського газопроводу "Північний потік-2", який може зайняти до чотирьох місяців. У процесі сертифікації, зокрема, буде брати участь польська нафтогазова компанія PGNiG.

1 жовтня у Кремлі не виключили, що терміни запуску "Північного потоку-2" будуть відкладені через зміну влади в Німеччині.

4 жовтня "Нафтогаз України" та близько 30 постачальних компаній створили балансуючу групу для сталого газопостачання населенню.

14 жовтня американські ЗМІ повідомили, що президент США Джо Байден не має наміру запроваджувати санкції проти російського газопроводу "Північний потік-2".

16 листопада Німеччина вирішила призупинити сертифікацію газопроводу "Північний потік-2".

Читайте також: Запобіжник від війни: Чому Німеччина призупинила сертифікацію "Північного потоку – 2" і залучила до процесу Україну

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme