Сертифікацію "Північного потоку-2" було призупинено

Німеччина вирішила призупинити сертифікацію газопроводу "Північний потік-2"

Журналіст стрічки новин
Сертифікацію "Північного потоку-2" було…
Фото: ЕРА

Виявилось, що оператор газопроводу повинен мати відповідну законам ФРН організаційну форму.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу регулятора.

"Після ретельного вивчення документації Федеральне мережеве агентство дійшло висновку, що сертифікувати оператора газопроводу "Північний потік-2" можна буде лише в тому випадку, якщо цей оператор буде організований у юридичній формі відповідно до німецького законодавства", – йдеться у заяві.

Водночас Nord Stream 2 AG, що базується в Цугу (Швейцарія), вирішила не змінювати свою існуючу організаційно-правову форму.

Замість цього вона планує заснувати дочірню компанію відповідно до німецького законодавства виключно для управління німецькою частиною газопроводу. Це дозволить виконати вимоги незалежного оператора передачі, як це вказується у Законі Німеччини про енергетичну промисловість.

"Процедура сертифікації буде призупинена, доки основні активи та людські ресурси не будуть передані дочірньому підприємству, а Федеральне агентство не зможе перевірити, чи є документація, повторно подана дочірнім підприємством, як новим заявником, повною", – зауважив регулятор.

Після цього експертизу буде відновлено у чотиримісячний термін.

Нагадаємо, 10 вересня російський "Газпром" оголосив про завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2". 

13 вересня стало відомо, що німецький регулятор отримав всі необхідні документи для початку процесу сертифікації "Північного потоку-2". Federal Network Agency (Bundesnetzagentur) (BNA) розпочало процес сертифікації російського газопроводу "Північний потік-2", який може зайняти до чотирьох місяців. У процесі сертифікації, зокрема, буде брати участь польська нафтогазова компанія PGNiG.

1 жовтня у Кремлі не виключили, що терміни запуску "Північного потоку-2" будуть відкладені через зміну влади в Німеччині.

4 жовтня "Нафтогаз України" та близько 30 постачальних компаній створили балансуючу групу для сталого газопостачання населенню.

14 жовтня американські ЗМІ повідомили, що президент США Джо Байден не має наміру запроваджувати санкції проти російського газопроводу "Північний потік-2".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme