"Північний потік-2" може завмерти аж до березня через рішення німецького регулятора, – ЗМІ

Російський газопровід "Північний потік-2" можуть запустити аж після березня 2022 року

Журналіст відділу новин
"Північний потік-2" може завмерти аж до…
Фото: ЕРА

Причиною такої затримки із пуском "Північного потоку-2" є рішення німецького регулятора призупинити сертифікацію газогону.

Внаслідок цього рішення запустити газопровід зможуть не раніше весни наступного року, передає Depo.ua із посиланням на джерела Reuters.

"Я очікую, що запуск "Північного потоку-2" може бути відтермінований до березня 2022 року", – повідомило джерело видання в уряді ФРН.

Для цього "Газпрому" доведеться створити нову юрособу, яка б відповідала усім вимогами німецького законодавства. Зокрема, вона має бути незалежною від російського газового монополіста.

Нагадаємо, 10 вересня російський "Газпром" оголосив про завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2". 

13 вересня стало відомо, що німецький регулятор отримав всі необхідні документи для початку процесу сертифікації "Північного потоку-2". Federal Network Agency (Bundesnetzagentur) (BNA) розпочало процес сертифікації російського газопроводу "Північний потік-2", який може зайняти до чотирьох місяців. У процесі сертифікації, зокрема, буде брати участь польська нафтогазова компанія PGNiG.

1 жовтня у Кремлі не виключили, що терміни запуску "Північного потоку-2" будуть відкладені через зміну влади в Німеччині.

4 жовтня "Нафтогаз України" та близько 30 постачальних компаній створили балансуючу групу для сталого газопостачання населенню.

14 жовтня американські ЗМІ повідомили, що президент США Джо Байден не має наміру запроваджувати санкції проти російського газопроводу "Північний потік-2".

16 листопада Німеччина вирішила призупинити сертифікацію газопроводу "Північний потік-2".

Читайте також: Запобіжник від війни: Чому Німеччина призупинила сертифікацію "Північного потоку – 2" і залучила до процесу Україну

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme