Генерал Павловський після виходу під заставу зустрівся з Порошенком

Бойовий генерал Ігор Павловський, якого сьогодні, 5 листопада, випустили з СІЗО під заставу, зустрівся з п'ятим президентом Петром Порошенком

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Генерал Павловський після виходу під зас…
Фото: Прес-служба "ЄС"

На зустрічі з Павловським також були присутні керівник штабу партії "Європейська Солідарність" Олександр Турчинов і народні депутати Ірина Геращенко та Ростислав Павленко.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу "ЄС".

За словами Порошенка, звільнення Павловського є величезним святом, оскільки українські герої не повинні потерпати від політичних переслідувань.

"Звичайно, ми не могли залишитися осторонь. Я дуже зрадів, коли "Справа громад" як громадська організація, "Брати по зброї" як ветеранська організація, "Європейська Солідарність" і наша фракція як політична організація – не залишились байдужими всі. Декілька днів тому Олександр Валентинович підходить до мене і каже: "Я хочу, щоб ви знали, я перерахував 100 тисяч на генерала Павловського. Майже 6300 українців хто скільки міг – як у біблійній притчі вдовиця, яка дає лепту, найдрібнішу монету, але вартує вона більше, ніж гори золота", – наголосив політик.

Порошенко додав, що знає, як захищати та відвойовувати землі.

"Я як Верховний Головнокомандувач,  який пліч-о-пліч з вами не сидів у Києві, ми з вами були на "передку". Ми з вами знаємо, що таке захищати, що таке відвойовувати землі. Що таке звільнити дві третини окупованого Донбасу. І в найважчі часи по всій лінії фронту, особливо в Маріуполі. Генерал Павловський назавжди вніс своє ім'я у військову історію перемог України" – переконаний він.

Своєю чергою Турчинов подякував дружині генерала Ользі Павловський за мужність та витримку продовж цих важких місяців.

"Їй треба дати звання Героя. Вона настільки боролася за вас. Настільки вона стійко все це переносила. Це викликає величезну повагу. І я переконаний, що ви відчували. Не тільки підтримку своїх друзів, але в першу чергу вашої дружини. Я пам’ятаю Маріуполь. 14 рік коли дійсно загроза над країною була смертельною. Ви тоді очолювали оборону. І ми тоді відбили всі наступи. Переламали ситуацію. Тоді було складніше. А зараз, я думаю, все стане на свої місця. І перемога буде за нами", – підкреслив керівник штабу.

Слова подяки висловив і сам Павловський на адресу Порошенка та всіх небайдужих українців, які приєдналися до збору коштів.

"Найголовніше в цій ситуації – це підтримка. Підтримка бойових побратимів, друзів, керівництва, яке, я вважаю, на той час витримало найбільшу навалу. Як Російської Федерації, так і економічну кризу. Ніхто з них не зрозуміє сьогодні, як відбудовувались знову сформовані бригади. Де-факто з руїн підняли Збройні сили. Підняли одну зі складових сектору безпеки і оборони – це оборонно-промисловий комплекс. І вони працювали, не було зірвано жодного ДОЗу за ті роки, починаючи з 2014, і за ті копійки, які були на той час в бюджеті нашої держави", – підкреслив генерал.

Він наголосив, що потрібно перш за все бути патріотами України.

"Я дуже вдячний побратимам. Вдячний політичній силі "Європейська  Солідарність". Я не хочу казати, що це партія. Я хочу сказати, що це – сила. Тому що ми все рівно переможемо. Ми переможемо цю ганьбу, яку вони пишуть у своїх підозрах. Ганебно, безтолково писати на людей, для того, щоб підірвати авторитет. Це мізків просто не потрібно мати", – переконаний Павловський.

Генерал наприкінці зазначив, що зараз вже пізно боятися.

"Зараз ламати через коліно український народ,  а тим більше тих людей, які клали своє життя, і ті родини, які клали своє життя, це неможливо", – резюмував він.

Нагадаємо, вчора, 4 листопада стало відомо, що Фонду Порошенка спільно з активістами вдалося зібрати 18 мільйонів гривень, необхідних для внесення застави за Павловського.

Що відомо про справу Павловського

Генерала Ігоря Павловського підозрюють у змові та організації постачання армії у 2016-2018 роках військової техніки низької якості. Йдеться про десантні катери "Кентавр" та автомобілі невідкладної медичної допомоги, які, як вважають слідчі ДБР, не відповідали встановленим вимогам і не могли використовуватися у Збройних силах України.

Також у ДБР підозрюють, що Павловський міг перебувати в змові з Шандрою. 

Директора "Кузні на Рибальському" Валерія Шандру Печерський суд міста Києва заарештував 7 липня. Його звинувачують у поставках військової техніки низької якості. 

8 липня народні депутати від фракції "Європейська Солідарність", а також учасники війни проти російської агресії повідомили про готовність взяти на поруки генерал-лейтенанта Ігоря Павловського.

12 липня Печерський суд обрав генералові Павловському запобіжний захід у вигляді тримання підвартою два місяці.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme