Генсек ООН назвав ймовірність ескалації в Україні катастрофою

Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттеріш назвав ймовірний повномасштабний військовий конфлікт в Україні катастрофою

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Генсек ООН назвав ймовірність ескалації…
Фото: Рixabay

За його словами, сторонам потрібно прагнути дипломатичного шляху розв'язання питань.

Про це Гуттеріш заявив під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки, пише Depo.ua.

Він зазначив, що нарощування Росією військ біля кордонів України викликає серйозне занепокоєння. Водночас Генсек ООН не вірить, що справа може дійти до повномасштабного військового конфлікту.

"Я думаю, що цього не станеться. Але якщо це трапиться, то це стане катастрофою", – наголосив Гутерріш.

Нагадаємо, окупаційні війська на Донбасі активізували обстріли по всій лінії розмежування. За добу 17 лютого у зоні ООС зафіксували 60 порушень режиму припинення вогню з боку ворога, 43 з них – обстріли з озброєнь, заборонених Мінськими угодами. 

Зокрема, близько 9:00 ранку 17 лютого російські найманці обстріляли Станицю Луганську з великокаліберної артилерії та мінометів. Один зі снарядів пробив стіну дитсадка, де в цей час перебували діти з вихователями.

Український президент України Володимир Зеленський провів термінову телефонну розмову з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем. Зеленський особливу увагу приділив загостренню ситуації в районі проведення Операції об’єднаних сил, що спостерігається сьогодні зранку. Зокрема, повідомив про значну кількість порушень режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань. Президент акцентував на обстрілі незаконними збройними формуваннями дитячого садка в Станиці Луганській сьогодні вранці та назвав це великою провокацією.

Читайте також: Безпорадний Радбез: Чому вчорашнє засідання ООН по Мінських угодах перетворилося на фарс із віршами та Монтян

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme