UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Генсек ООН висловив сильну стурбованість Кулебі та Лаврову через ситуацію навколо України

Генеральний секретар ООН Антоніо Гуттеріш висловив серйозну стурбованість міністрам закордонних справ України Дмитру Кулебі та Росії Сергію Лаврову

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Генсек ООН висловив сильну стурбованість…
Фото: Pixabay

За його словами, загострення ситуації біля кордонів України викликає серйозну заклопотаність.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на France 24.

Зазначається, що Гуттеріш провів окремі бесіди з Кулебою та Лавровим. Зокрема, генсек ООН привітав дипломатичні зусилля щодо вирішення ситуації. Він також наголосив, що альтернативи переговорам немає.

Своєю чергою Кулеба у Twitter назвав розмову з Гутеррішем важливою з точки зору пошуку шляхів деескалації ситуації.

"Дипломатія — єдиний відповідальний шлях. Переконаний: ООН може і має бути активною учасницею дипломатичних зусиль України і партнерів задля зниження напруги", – йдеться у повідомленні.

Генсек ООН висловив сильну стурбованість Кулебі та Лаврову через ситуацію навколо України

Зауважимо, напередодні постійний представник Росії при Європейському Союзі Володимир Чижов заявив, що напад на територію України буде у випадку провокацій. За його словами, Росія буде захищати російських громадян, які проживають на Донбасі та у випадку провокацій піде у наступ.

Нагадаємо, 3 лютого американські ЗМІ з посиланням на джерело у Держдепартаменті США повідомили, що розвідка США викрила плани Росії щодо сфабрикування приводу для вторгнення на територію України.

На Росії істерично відреагувала на інформацію США про підготовку фейкового відео щодо України. Зокрема, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав ці звинувачення "маячнею".

12 лютого ЗМІ оприлюднили можливі сценарії вторгнення Росії в Україну, які нібито отримала американська розвідка. Йдеться про дев'ять можливих варіантів військового вторгнення в Україну.

Того ж дня президент США Джо Байден вкотре застеріг російського колегу Володимира Путіна від вторгнення в Україну. Він заявив, що США відкриті до дипломатії, але готові й до інших сценаріїв.

13 лютого Джо Байден провів телефонну розмову з очільником України Володимиром Зеленським. Президент Зеленський попросив американського лідера відвідати Київ.

Згодом CNN спростував вторгнення Росії до України 16 лютого. Працівники ЗМІ стверджують, що Росія не почне проривати українські кордони у середу, 16 лютого, як про це говорили раніше.

Так, журналісти, спираючись на думку військових експерті, висловили припущення, що спланованому заздалегідь російському вторгненню заважає тепла погода. Через теплий вітер земля не зможе замерзнути. А це, своєю чергою, заважає переміщувати танки та іншу важку військову техніку.

Однак, у CNN додали, що Росія може напасти, використовуючи іншу військову тактику.Зокрема, держава-агресорка може взяти на озброєння далекобійну артилерію, авіацію та ракети. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme