Глава "Венеційки" закликає терміново розблокувати судову реформу в Україні

Глава Венеційської комісії Джані Букіккіо закликає якомога швидше сформувати Етичну раду для забезпечення Вищої кваліфікаційної комісії суддів

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Глава "Венеційки" закликає терміново роз…
Фото: Рixabay

За його словами, усі зацікавлені органи повинні утримуватися від вжиття будь-яких заходів, дій, бездіяльності чи процедури, що спричинить затримку створення Ради з питань етики.

Букіккіо переконаний, інакше це може завдати непоправної шкоди судовій системі, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Венеційської комісії.

"Втілення судової реформи – це обов’язок усіх. Без Ради з питань етики не може бути незалежної Вищої ради юстиції, якій довіряють, і, у свою чергу, не може бути надійної Вищої кваліфікаційної комісії суддів", – йдеться у повідомленні.

Він зауважує на необхідності проведення призначення членів Етичної ради без подальших затримок.

"Я впевнений, що українські судді розуміють, що ця реформа необхідна не тільки для репутації та авторитету української судової системи, а й для України в цілому і для всіх громадян України. Я закликаю їх взяти на себе відповідальність і підтримати реформу", – додав глава комісії.

Нагадаємо, 13 липня активісти сформували й оприлюднили списки прізвищ "нечесних членів Вищої ради правосуддя" за рішенням міжнародних експертів поки що неіснуючої Етичної ради при ВСП.

13 вересня Рада суддів не змогла обрати трьох кандидатів до складу Етичної ради, що має оцінювати на доброчесність представників і претендентів Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Читайте також: В Україні по-новому запрацює Вища рада правосуддя: Основні зміни у законах

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme