Посли G7 закликають Україну пришвидшити відбір кандидатів до Етичної ради

Посли держав "Великої сімки" закликали Україну прискорити судову реформу та обрати кандидатів до Етичної ради

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Посли G7 закликають Україну пришвидшити…
Фото: Рixabay

За їх словами, вони із розчаруванням спостерігають графік конкурсу Ради суддів для добору кандидатів до Етичної ради Вищої ради правосуддя.

Таку заяву вони зробили після того, як міжнародні партнери висунули своїх кандидатів, повідомляє Depo.ua із посиланням на гілку дописів у Twitter.

"Запропонований графік не відображає важливості та невідкладності цієї реформи. Посли продовжують закликати Раду суддів та всіх партнерів забезпечити швидке висування експертів до Етичної Ради ВРП", – йдеться у повідомленні.

Окрім цього, вони стурбовані законопроектом №4533. За словами послів, реформа Конституційного суду повинна забезпечити прозорий, конкурентний відбір нових суддів КСУ і гарантувати тимчасове збільшення вимог до голосування, відповідно до рекомендацій Венеційської комісії.

"Усебічна судова реформа залишається найважливішим пріоритетом для G7 як така, що має вирішальне значення для успіху всіх реформ в Україні", – додали посли.

Посли держав "Великої сімки" закликали Україну прискорити судову реформу та обрати кандидатів до Етичної ради

Посли G7 закликають Україну пришвидшити відбір кандидатів до Етичної ради

Нагадаємо, 13 липня активісти сформували й оприлюднили списки прізвищ "нечесних членів Вищої ради правосуддя" за рішенням міжнародних експертів поки що неіснуючої Етичної ради при ВСП.

13 вересня Рада суддів не змогла обрати трьох кандидатів до складу Етичної ради, що має оцінювати на доброчесність представників і претендентів Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Читайте також: В Україні по-новому запрацює Вища рада правосуддя: Основні зміни у законах

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme